Imajte uvid u korisničko iskustvo i zadovlojstvo kupaca

Sprečavanje gubitka kupaca
Kontakt

Čuvajte se lažnih veb stranica i ljudi koji obećavaju da će dodeliti Dun & Bradstreet D-U-N-S® broj. Postoje osobe koje trenutno upravljaju veb stranicama dunsverified.co.in, dunsregistration.co.in, dunsregistration.com, dunsnumber.co.in i dunserve.online. Dun & Bradstreet nije povezan sa ovim prekršiteljima i pomenutim veb stranicama. Molimo vas budite oprezni u komunikaciji sa takvim ljudima.

check-mark-blue.png

Izbegavanje gubitka kupaca kroz prepoznavanje istorijskih uzoraka

check-mark-blue.png

Povećavanje profitabilnost i zadržavanje više

check-mark-blue.png

Povećanje vrednosti trajanja kupaca kroz poboljšavanje njihove lojalnost

Bolji i dugotrajniji odnosi sa kupcima

Bolji i dugotrajniji odnosi sa kupcima

U nekim sektorima gubitak klijenata, ili "odliv", iznosi čak 40 posto godišnje. To se posebno odnosi na sektore u kojima je konkurencija žestoka i gde je lako menjati ​​dobavljače, kao što je to u telekomunikacionom sektoru. Mnoga preduzeća su toliko zauzeta prepoznavanjem i privlačenjem novih kupaca da ne shvataju da je jednako važna poslovna strategija smanjivanje gubitka kupaca i povećanje njihove vrednosti trajanja.

Trošak privlačenja novog kupca može biti pet puta veći od troškova zadržavanja postojećeg kupca.  Kada izgubite kupca, važno je razumeti koja vrsta kupaca odlučuje da ode i zašto, da bi se smanjio rizik da se to ponovi. Analiza odliva kupaca može vam dati odgovore na ova pitanja, pružajući jasniji pregled rizika među vašim postojećim kupcima i kojim vrstama kupaca bi trebalo da date prioritet u budućim planiranjima.

Strateškim radom sa uvidima u to koji će kupci verovatno otići, a koji su najprofitabilniji tokom vremena, možete prilagoditi komunikaciju i ponudu za uspostavljanje dugoročnog odnosa sa profilima kupaca koji imaju najveću „vrednost trajanja kupca“ (customer lifetime value - CLV).

Povećanje profitabilnost kroz smanjenje gubitaka kupaca

Povećanje profitabilnost kroz smanjenje gubitaka kupaca

Utvrđivanje varijabila koje utiču na gubitak klijenata

  • Predvidiđanje rizika od gubitka kupaca kroz identifikovanje karakteristika grupa koje nestaju iz vaše baze kupaca. 
  • Sprečavanje odliva kupaca razumevanjem događaja koji uzrokuju napuštanje. 
  • Razvijanje strategije za privlačenje profila kupaca koji imaju potencijal za dugotrajne odnose sa kupcima.
Pojednostavljenje poslovanja sa povećanom vrednošću za trajanje kupca

Pojednostavljenje poslovanja sa povećanom vrednošću za trajanje kupca

Povećanje sistema lojalnosti za duže odnose sa kupcima

  • Stvaranje dugotrajnih odnosa sa kupcima uz pomoć odgovarajuće i prilagođene komunikacije.
  • Povećanje prihoda češćom prodajom lojalnim kupcima.
  • Poboljšanje životnog veka kupca prilagođavanjem vaše strukture ponude za redovne kupovine.

Tradicionalne analize odliva kupaca nastoje da pokažu razloge zbog kojih kupci odluče da prekinu saradnju, ali retko blagovremeno kako bi preduzeće moglo da reaguje i spreči kupca da ga napusti. Pomoću prediktivne analize možete da dobijete informacije na vreme kako biste prilagodili komunikaciju, korisničku službu i ponude da biste zadovoljili potrebe vaših kupaca, čime se minimizira rizik da će oni prekinuti svoj odnos sa vama. 

Što ste bolji u praćenju odliva i njegovih razloga, to bolje možete da pomognete novim kupcima da nastave sa vašim proizvodima i uslugama i minimizirate razloge za odlazak od samog početka.

Imamo struktuisane podatke koji su vam potrebni za integraciju sa vašim vlastitim internim podacima i mogućnost uključivanja nestruktuisanih podataka za identifikaciju varijabila koje utiču na odliv kupaca u vašem poslovanju.

Dopunske spoljašnje informacije uključuju podatke za privatne kupce i preduzeća. Obezbeđujemo kvalitet tih podataka da biste bili sigurni da se vaše odluke zasnivaju na tačnim informacijama.

Prikupljamo i obrađujemo podatke od 1800-ih i provodi prediktivne analize od 1960-ih. Zapošljavamo 300 analitičara koji rade na kontinuiranoj proveri i obezbeđenju kvaliteta podataka iz stotina različitih izvora. To znači da uvek možete da budete sigurni da je podrška koju ste dobili pri donošenju odluka pouzdana i tačna.

Kontaktirajte nas

Nazovite nas na

Get Started Module