Bezbednost i zaštita podataka

291.jpg

Zajedno sa tehnologijom i IT bezbednošću, bezbednost informacija štiti vredne, a ponekad osetljive, podatke koji su osnova našeg poslovanja. Jednako važno je i da zaposleni budu obučeni i da se stalno obučavaju na temu procesa zaštite bezbednosti informacija i opšte svesti.

Bezbednost je ključni faktor koji treba razmatrati u fazi razvoja svih novih proizvoda i mi sprovodimo sopstvene testove bezbednosti na postojećim proizvodima, a takođe koristimo i treće strane za testove opterećenja postojećih i novih proizvoda.

Kompanija Dun & Bradstreet svakog dana radi na tome da stekne poverenje klijenata i partnera tako što štiti podatke pomoću jake bezbednosti. Podaci su zaštićeni šifrovanjem i antimalverom poslednje generacije. Sistemi se nadgledaju 24 sata 7 dana nedeljno i kompanija Dun & Bradstreet ima uspostavljene politike i procedure za autorizaciju dobijanja pristupa različitim sistemima i informacijama.

U kompaniji Dun & Bradstreet zaštita podataka takođe podrazumeva obradu podataka koja se sprovodi u skladu sa strogim internim propisima, zakonima EU i lokalnim propisima. Brz tehnološki razvoj je doveo do zastarelosti trenutne EU Direktive 95/46/EZ. Od 2012. godine, EU je sprovodila reviziju ove Direktive i utvrđivala savremen i usklađen okvir za zaštitu podataka širom svojih teritorija.

Reformisana Uredba o zaštiti podataka će se primenjivati od 25. maja 2018. i u okviru kompanije Dun & Bradstreet je osnovana projektna grupa koja će osigurati usaglašenost. Privatnost podataka je takođe od najvišeg značaja i naše stroge mere bezbednosti podataka ponovo uveravaju naše klijente i partnere da nam se mogu poveriti lični i često delikatni podaci.

Kompanija Dun & Bradstreet je imenovala službenika za zaštitu podataka u okviru grupacije (SZP) u februaru 2017. Osnovne dužnosti SZP-a u grupaciji su upravljanje mrežom službenika za zaštitu podataka u okviru kompanije Dun & Bradstreet uz povezanu revizorsku funkciju kao i kroz podršku Dun & Bradstreet programu za Opštu uredbu o zaštiti podataka (OUZP).

Saznajte više o OUZP-u.