TRADE PROGRAM

Ubrzajte rast prihoda vaše kompanije

ŠTA JE TRADE PROGRAM?

Ubrzajte rast prihoda vaše kompanije, poboljšajte naplatu potraživanja od kupaca i potencijalni otpis nenaplativih potraživanja razmenom informacija o kupcima sa najvećom evropskom komercijalnom poslovnom mrežom. Učestvovanje u Trade programu je efikasan način da svoje kupce obavestite da očekujete pravovremenu naplatu. Kada kupci shvate da podatke o svojim potraživanjima delite sa Dun & Bradstreetom, povećavate broj pravovremenih naplata, dok istovremeno utičete na ponašanje potencijalnih neplatiša. 

  ZAŠTO SE PRIDRUŽITI NAŠEM REGIONALNOM PROGRAMU SA PODACIMA O POSLOVANJU? 

Bez dodatnih troškova Vaša kompanija može da se pridruži poslovnoj zajednici u razmeni iskustava o navikama plaćanja kupaca i na taj način da uživa u sledećim prednostima:

  • Poređenje izveštaja o kupcima: besplatno poređenje istorije plaćanja vaših kupaca sa statističkim podacima navika plaćanja kupaca koje nudi Dun & Bradstreet. Proverite kako kupci plaćaju vama, a kako drugim dobavljačima i na taj način prepoznajte probleme kao i nove prodajne mogućnosti. Podaci o plaćanjima daju jasan odgovor da li preduzeće ima problema sa likvidnošću ili je razlog kašnjenja plaćanja interna politika plaćanja.
  • Trendovi kašnjenja u plaćanju: besplatan uvid u navike plaćanja pojedinih klijenata ili odabranog portfolia. Matrica prelaska u druge razrede plaćanja omogućava izvrstan monitoring i pravovremeno delovanje.
  • Analiza rizika portfolia: podelićemo vaš portfolio u rizične razrede kako bi otkrili klijente koji bi mogli da postanu neredovni u plaćanju svojih obaveza. Dobijate celovit makro pregled rizika i mogućnost da u portfoliju vaših kupaca smanjite nedisciplinu plaćanja, snizite operativne troškove i poboljšate novčani tok.

Dun & Bradstreet Trade program za pomoć u poslovanju omogućava razmenu finansijskih iskustava. Mreža regionalnih partnera već sada pruža ažurne podatke o potraživanjima – kako prijatna tako i neugodna iskustva – koja kompanijama obezbeđuju veću transparentnost navika u plaćanjima. Podaci o potraživanjima mogu imati važan uticaj i na izveštaje i analize kompanije Dun & Bradstreet. Zato je vrlo važno da su svi mogući dobavljači podataka ocenjeni kao objektivni i dosledni.

 

 POVERENJE I SIGURNOST PODATAKA SU NAŠ PRIORITET

Dun & Bradstreet garantuje i osigurava poverljivost podataka kao i njihovih izvora. Poverenje garantuje i međusobni ugovor o neotkrivanju poslovnih informacija.

Podaci o Vašim kupcima su sve vreme bezbedni, a naziv Vaše kompanije se nikada  ne otkriva korisnicima koji pristupaju samo statističkim podacima o navikama u plaćanju. Podatke o navikama plaćanja Dun & Bradstreet obradi tako da su jednaki po strukturi i anonimni i na taj način onemogućava bilo kakvu identifikaciju izvora podataka.

Protokol razmene podataka Dun & Bradstreet štiti sa odgovarajućim pristupima i lozinkama do kojih može doći isključivo ovlašćena osoba ugovorom o razmeni podataka.

Materijalna prava na dostavljene podatke polaže dobavljač. Dun & Bradstreet zadržava pravo na obradu tih podataka. Dun & Bradstreet ne otuđuje i ne prenosi nijedno pravo nad podacima – naplatno i besplatno – trećim osobama ili preduzećima.

 

  KAKO FUNKCIONIŠE?

Jednostavno pošaljete svoj portfolio računa sa potraživanjima u elektronskom obliku po sopstvenom izboru, a ostalo ćemo napraviti mi. Dun & Bradstreet može da primi većinu formata datoteka, obezbeđuje sigurne tehnološke protokole za prenos podataka. Biće Vam dodeljen vođa projekta koji će se pobrinuti da se podaci Vašeg portfolija prenesu na odgovarajući način. Trade program kompanije Dun & Bradstreet o razmeni poslovnih podataka je jednostavan, prilagodljiv i pouzdan.

Učešće u Trade programu je dobrovoljno, besplatno i zasniva se na međusobnom poverenju.

Postanite partner Dun & Bradstreet Trade programa za razmenu poslovnih informacija o navikama plaćanja Vaših kupaca. Pogled iznutra obezbediće Vam veće poverenje prema poslovnim partnerima kao i veću samostalnost i sigurnost kod donošenja poslovnih odluka.

Više informacija o programu potražite putem kontakta:

 

Ljiljana Cupara

liljana.cupara@bisnode.com

Telefon: +381 11 303 62 63