Ny rapport

Slik påvirkes globale virksomheter av Russland-Ukraina krisen

Last ned rapporten
Rapport: Russland-Ukraina krisen


Bedrifter over hele verden sliter med inflasjon etter pandemien, i tillegg til økning i råvarepriser forårsaket av forstyrrelser i forsyningskjeden.

Midt i denne pågående og følsomme situasjonen, oppstår nye konsekvenser gjennom Russland-Ukraina krisen. Dette kan føre til at verden står overfor utvidede reduksjoner i energiforsyningen. I tillegg til alvorlige sanksjoner som sannsynligvis vil påvirke matsikkerheten, samt forsyninger av sjelden metall som er nødvendige for å opprettholde produksjonen av nøkkelteknologi.

Alt dette, kombinert med en betydelig humanitær krise, gjør uroen enda mer komplisert.

Last ned rapporten

Analytikere

Analytikere fra Dun & Bradstreet overvåker økonomiske og diplomatiske sanksjoner mot organisasjoner, enkeltpersoner og utbryterregionene i Ukraina som sannsynligvis vil påvirke forretninger, forsyningskjeder, samt handel og finans i hele regionen og over hele verden.

For å vurdere de globale konsekvensene av krisen, har Dun & Bradstreet utarbeidet en rapport som analyserer hvordan hendelser i utvikling gir ringvirkninger til globale forsyningskjeder og økonomier.

Her er utdrag fra rapporten:

  • Minst 374 000 virksomheter over hele verden stoler på russiske leverandører.
  • Minst 241 000 virksomheter over hele verden stoler på ukrainske leverandører.
  • Land med berørte forsyningskjeder inkluderer USA, Canada, Italia, Australia, Kina og Brasil.
  • Forskning viser at spesielt europeiske gasslagringsnivåer er kritisk lave med 33 % av kapasiteten.
Russland-Ukraina krisen

På grunn av gjeldende EU-sanksjoner mot Russland, har Tyskland tatt et grep på Nord Stream 2 gassrørledningen som påvirker 30 milliarder kubikkmeter gass som var forventet å komme inn på kontinentet i 2022.

Data fra Dun & Bradstreet indikerer at disse utfordringene, sammen med andre geopolitiske spenninger og forsyningsmangel vil sannsynliggjøre høye gasspriser på kort sikt.

Dette er kun en sektor som vil kjenne på belastningen av sanksjoner på globale forsyningskjeder.

Beste praksis for å bygge en sterk forsyningskjede

Med sanksjonene og den reduserte tilgangen til varer for hånden, og med brudd i forsyningskjeden, vil bedriftsledere gjøre klokt i å vurdere og søke en bedre forståelse, noe som vil føre til bedre styring av forsyningskjedene deres.

På kort sikt kan bedrifter stole på sine alternative leverandører for å fylle hull i forsyningskjeden. Oversikt i tabellen nedenfor fremhever de beste alternative leverandørlandene.

Her er noen av de beste fremgangsmåter for å bygge en sterk forsyningskjede til hjelp mot nåværende og fremtidige forstyrrelser: 

  • Utvikle en risikobasert vurderingsprosess for å identifisere spesifikke risikoer som kan påvirke produktiviteten til forsyningskjeden din. Lag en plan som støtter et fleksibelt og smidig nettverk, uavhengig av omstendigheter og uventede hendelser.
  • Gjennomfør en vurdering som kartlegger dine leverandører og deres leverandører. Målet er å få synlighet av alle dine små og store leverandører og å kjenne deres plasseringer, noe som gir en bedre forståelse av regionspesifikke risikoer som kan påvirke forsyningstilgjengeligheten.
  • Overvåk forsyningskjeden din kontinuerlig. Sørg for at du overvåker risikoen knyttet til alle leverandørene dine for å sikre at bedriften din har en fullstendig oversikt over forsyningskjeden din.
  • Identifiser alternative leverandører for presserende varer i høyrisikoregioner. Bestem hvor lang tid det vil ta å onboarde dem, og hvor raskt de kan levere til din lokasjon. Vil det være raskere enn å vente på forsendelser fra din opprinnelige leverandør, avhengig av hvilken type forstyrrende hendelse som kan oppstå?
  • Invester i data og analyser. Dagens leverandørkjedeledere utfordres av ulike systemer og spredte data. Å foreta teknologiinvesteringer i dag gjør det mulig for bedrifter å bedre håndtere risikoen i forsyningskjeden – noe som gir dem større åpenhet i hele leverandørnettverket deres, samtidig som de gir dataene og innsikten som trengs for å ta informerte beslutninger, spesielt under uventede hendelser.

Last ned hele rapporten for å lære mer om de potensielle konsekvensene for virksomheten din. Ta gjerne kontakt med oss i dag for å lære hvordan du administrerer risikoprofilen din på riktig måte og planlegger for bærekraftig suksess.

Last ned rapporten


Innholdet i artikler og blogginnlegg; våre råd er kun forslag og basert på beste praksis. Dun & Bradstreet er ikke ansvarlig for utfallet eller resultatene av spesifikke programmer eller taktikker. 

Reduser risikoen i den globale forsyningskjeden

Nå er det enklere enn noen gang å forutsi og redusere leverandørrisiko globalt! D&B Risk Analytics gir deg en fullstendig og omfattende oversikt over dine leverandører og deres risikosituasjon.