Članci

Detaljni uvid, članci i trendovi u pametnim podacima

Čuvajte se lažnih web stranica i osoba koje obećavaju da će dodijeliti Dun & Bradstreet D-U-N-S® broj.  Postoje osobe koje trenutno upravljaju web stranicama pod nazivom dunsverified.co.in, dunsregistration.co.in, dunsregistration.com, dunsnumber.co.in i dunserve.online. Dun & Bradstreet nije povezan sa ovim prekršiteljima i navedenim web stranicama. Budite oprezni u komunikaciji sa takvim ljudima.

Budućnost se zasniva na pametnim podacima

Svijet je usred velike promjene koju pokreće digitalizacija, globalizacija i razvoj novih tehnologija. U kompaniji Dun & Bradstreet smo uvjereni da se budućnost zasniva na podacima, novom osnovnom proizvodu našeg vremena. Svaki dan nastaju brojne informacije koje kreiraju nove poslovne prilike i u velikoj mjeri utječu na društvo, poslovanje i pojedinca.  

Upravljanje velikom količinom podataka predstavlja izazov. U kompaniji Dun & Bradstreet radimo na interpretaciji i analizi ogromnih količina podataka koje pretvaramo u korisne ideje za naše klijente. Riječ je o pretvaranju kvantiteta u kvalitet, obimnih podataka u pametne podatke. Stručnjaci smo na tom polju i stoga bismo željeli podijeliti naše znanje o pametnim podacima, ali i pomoći u razvoju znanja drugih.  Ovdje prikupljamo članke, pratimo trendove, novosti i ideje o podacima i analizi podataka.