Sa nama u društvu izvrsnih!

Čuvajte se lažnih web stranica i osoba koje obećavaju da će dodijeliti Dun & Bradstreet D-U-N-S® broj.  Postoje osobe koje trenutno upravljaju web stranicama pod nazivom dunsverified.co.in, dunsregistration.co.in, dunsregistration.com, dunsnumber.co.in i dunserve.online. Dun & Bradstreet nije povezan sa ovim prekršiteljima i navedenim web stranicama. Budite oprezni u komunikaciji sa takvim ljudima.

Hotel President Čapljina, Tasovčići bb

Partner susreta: Grad Čapljina

 

Susret bonitetno izvrsnih kompanija Hercegovačke regije:

SVAKO OD PRISUTNIH SE MORAO OSJETITI POČASTVOVANIM

 

Grad Čapljina je u četvrtak 13. 10. 2022. bio domaćin poslovnog susreta koji je Dun & Bradstreet organizovao u saradnji s Gradskom upravom. Predstavljena je analitika privrede u BiH, sa posebnim osvrtom na Hercegovačku regiju i grad domaćin, VR naočare kao digitalna verzija podrške razvoja određenih privredenih grana poput turizma i građevine, sticali su se novi poslovni kontakte ali i sljubljivala hrana i vino, uživajući u muzici mladih čapljinskih talenata.

U pozdravnom govoru gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić rekao je: Cilj ovog susreta je okupljanje najboljih kompanija - bonitetno izvrsnih, koje su nositelji razvoja našeg gospodarstva” i dodao: ”Danas smo tu i zato da im čestitamo, ali i da razmijenimo znanja i mišljenja, te se nastavimo poslovno uvezivati i pružati najkvalitetnije proizvode i usluge svojim kupcima, građanima i korisnicima.”

 

 

Na ovom susretu Dun & Bradstreet certifikat bonitetne izvrsnosti, međunarodno priznatu potvrdu kvaliteta poslovanja preuzele su čapljinske kompanije "KALA-KOMERC" d.o.o, 3-DIS d.o.o., "MLINI" d.o.o., “ECCON-INŽINJERING” d.o.o kao i “G&L COMMERCE” d.o.o. čiji direktor Leon Kozarić nije krio zadovoljstvo zbog priznanja ali i činjenice da se nalazi u izuzetnom društvu menadžera kompanija koje mogu parirati poslovnim partnerima širom Europe.

 

Iz Širokog Brijega certifikat su preuzele kompanije TT KABELI d.o.o. i EZ ENGINEERING d.o.o.  Izvršni direktor EZ ENGINEERING-a, Marko Zovko izjavio je tom prilikom: “U suvremenom dinamičnom poslovnom svijetu od neprocjenjive je vrijednosti biti u mogućnosti dobiti pristup i uvid bitnim financijskim izvješćima skoro bilo koje bitne firme na svijetu i samim tim osigurati svoj nastup prema, kako postojećim, tako i prema potencijalnim kupcima. Lijepo je čuti da se cijeni i prati trud i uspjeh firmi iz okruženja koje rade i funkcioniraju u izuzetno teškim uvjetima, te tako stvaraju nova i čuvaju postojeća radna mjesta. Poslovni susret u Čapljini je organiziran na visokom nivou: u kratko vrijeme smo dobili sve bitne financijske informacije za prošlu godinu a kompliment i domaćinima koji su nam, uz popratne pauze, stvorili ugodan ambijent za druženje i degustaciju kvalitetnog vina.”

 

Certifikat su pruzeli i EDC d.o.o. iz Mostara i "CENTROŠPED" d.o.o. iz Trebinja. Direktorica Centrošpeda Radmila Vujović, izjavila je tom prilikom: “Prije svega, želim da se zahvalim kompanije Dun&Bradstreet i Gradu Čapljina koji su, uz podršku Vinarije Domano i hotel President, organizovali prelijepi susret privrednika Hercegovine koji su ostvarili najbolje poslovne rezultate. Susret je organizovan sa velikom pažnjom i visokom profesionalnošću u prelijepom ambijentu, tako da se svako od prisutnih morao osjetiti počastvovanim. Program je odlično postavljen i realizovan sa kratkim, sažetim i odlično prezentovanim temama. Posebna draž su pauze za kušanje prelijepih jela i vina. Sve je bilo prelijepo i zaista mi je želja da se opet sretnemo i družimo.”

 

Dobrodošlicu učesnicima poželjela je Nejra Hadžiefendić, direktorica prodaje za Bosnu i Hercegovinu, a da smo uvijek tu za naše klijente i partnere, podsjećajući šta možemo učiniti za kompanije s kojima sarađujemo a time i za unaprjeđenje ekonomije regije u kojoj poslujemo predstavio je Dino Salčinović, Relationship Specialist Bosnia and Herzegovina.

Dun & Bradstreet savjetnik, prof. Ermin Cero pokazaće u kratkoj analizi na bazi finansijskih podataka iz prethodne godine, uticaj bonitetno izvrsnih kompanija na bh. ekonomiju. Time ćemo pokazati i osnovu našeg poslovanja, ali i prednosti transparentnog poslovanja, širu sliku privrednog okruženja u kojem poslujemo i naše mjesto u njoj.Bonitetno izvrsnih kompanija u BiH je 19% od ukupno aktivnih kompanija koje predaju završne izvještaje nadležnim agencijama u FBiH, RS i Brčko Distriktu BiH, a drže gotovo dvije trećine privrede naše zemlje. U Čapljini ih je također 19%, a one generiraju 80% izvoza, 66% dobiti, 65% prihoda i 42% zaposlenih. Čapljinske kompanije su pokazale rast u 2021. u odnosu na prethodnu godinu u prihodima za 24 mil., u ukupnoj dobiti za 2,5 mil. i u izvozu za 5 mil. KM.  Gradska uprava Čapljina zajedno s Dun & Bradstreet današnje je susrete organizirala jer želi pokazati kako stoji na raspolaganju građanima, investitorima i partnerima, za unaprjeđenje gospodarstva regije u kojoj se nalazimo.

 

 

Svjesni činjenice da je digitalizacija neupitna i da postaje značajan faktor u svim sferama života, potrudili smo se da predstavimo i jedan od takvih primjera - Zoran Vuković, iz teslićke kompanije Aurora Plus poveo je učesnike na virtualno turističko putovanje zahvaljujući VR naočarima - još jedan način na koji digitalizacija može unaprijediti određene grane djelatnosti poput turizma ali ali i građevinarstva ili arhitekture.

 

Čitav ugođaj upotpunili su mladi čapljinski talenti Mateo Nikšić na gitari i Laura Jovanović na violini, bend Čoek i po i Vrtlarija Šarić, bonitetno izvrsna kompanija iz Livna svojim cvjetnim kreacijama. Nakon dodjele certifikata, nastavili smo druženje i degustaciju vina Domano uz predavanje enologa Zdravke Palameta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA SUSRETA U ČAPLJINI

 

 

Upoznajte prijatelje eventa

 

Hotel President Čapljina

 

Na samom ulazu u Čapljinu, pored rijeke Neretve smješten je hotel President - rezultat višegodišnjeg traganja za idealnim rješenjem koje će zadovoljavati potrebe gosta za udobnim i komfornim smještajem, toplim i ukusnim obrokom, održavanjem svečanosti i posebnih prigoda, relaksacijom i odmorom, zabavom. Sobe, apartmani, svečana dvorana, bazen na krovu, restoran, caffe bar, modernog su dizajna i vrhunski opremljeni. Kada tomu dodate tradicionalno gostoprimstvo i odličnu uslugu, sadržajan i nezaboravan boravak u Presidentu je zagarantiran.

 

 

 

DOMANO - Vina dubokih korijena

 

Hercegovina - zemlja s mnogo kamena, a malo svega ostaloga. No, u to malo svega ostaloga, nagurali su se čitavi vjekovi, naslijeđe minulih svjetova i kultura, generacije vrijednih ljudi i vinske sorte koje ne odustaju na prvoj prepreci. Zagrebemo li ispod površine prošlosti, pronaći ćemo dugovječnu povezanost čovjeka i vina, a zagrebemo li ispod površine naših vinograda, dočekat će nas sorte žilave, duboke i endemične, već stoljećima odlučne u svojoj namjeri da od malo zemlje i puno sunca daju bogate i sočne plodove. No, vino je ipak produkt čovjeka - ustrajnog i radišnog, koji opstaje u krajoliku krša, vode koja se  pojavi pa nestane, mnoštvu sunca koje hrani, ali i iscrpljuje. U toj često zahtjevnoj, ali lijepoj simbiozi zemlje, vinove loze i čovjeka, nastaju naša - vina dubokih korijena

Stoga vjerujemo da ćete na našem susretu uživati u kušanju vina Domano, koja će se sljubljivati s delicijama šefa kuhinje hotela President u Čapljini.

 

PREDNOSTI KOJE VAM DAJE CERTIFIKAT BONITETNE IZVRSNOSTI:

 

Globalno prepoznavanje Vaše kompanije kao vjerodostojnog poslovnog partner aod poverenja
Prednost nad konkurencijom
Dodatna referenca na tenderima
Dokaz stabilnog poslovanja Vaše kompanije
Potvrda trenda stabilnog poslovanja u idućih 12 mjeseci
Izvrsne promotivne referenca
   

Pridružite se najuspješnijim kompanijama i potvrdite svoj kvalitet Certifikatom bonitetne izvrsnosti.

Pošaljite nam mail na aaa.ba@dnb.com ili nas pozovite na 0800 22 337 da zajedno provjerimo da li ste bonitetno izvrsni!