Čapljina

 

POSLOVNE ŽENE HERCEGOVAČKE REGIJE NA D&B KLUBU VISOKIH PETA U ČAPLJINI

Klub visokih peta je neformalno druženje poslovnih žena, namjenjeno uzajamnom upoznavanju, podršci, razmjeni iskustava, predstavljanje projekata i sugestija za nadvladavanje izazova s kojima se svaka žena susreće u poslovanju.
 
 
 
Zajedno s Gradom Čapljinom organizirali smo susret Kluba u luksuznom mediteranskom ugođaju Hotela President u Čapljina, na inicijativu gradonačelnika dr. Smiljana Vidića, koji kroz razvoj poduzetništva i potporu ženama u poslovanju vidi ostvarenje strategije razvitka, čiji su neizostavan kotač upravo vrijedne, talentirane, profesionalne žene.
 
 
“Željeli smo zajedno s Dun&Bradstreet ponovno organizirati poslovni susret za žene jer je prvi urodio novim umrežavanjem i jačim aktivnostima za razvoj poduzetništva i ostvarenju strategije razvitka grada Čapljine i naše regije. Danas su ovdje žene iz svih dijelova Hercegovine od predstavnica financijskih institucija, obrta, velikih i malih poduzeća, menadžerica, odvjetnica… Grad Čapljina stoji na raspolaganju za stvaranje novih poslovnih prilika za žene koje su pokrenule svoj posao, uposlile sebe i druge i žele napredovati na tržištu. Željeli smo vam omogućiti nova poslovna poznanstva i tu smo danas kako bi se ne samo upoznale nego i postale partneri, klijentice, kupci”, naglasio je gradonačelnik pozdravljajući prisutne dame.
 
 
Podršku u organizaciji Čapljinskog druženja Kluba dala je i Područna privredna komora Trebinje. Milica Anđelić, predsjednica Savjet za žensko preduzetništvo Privredne komore RS govorila je o aktivnostima ovog tijela, koje je izuzetno aktivno u posljednje vrijeme. Osim o aktivnostima savjeta Milica je govorila o tome koliko je važna podrška žena bila i u njenom privatnom životu i radu – kompaniji Komrad, odnosno vinariji Anđelić.
Kao poklon ženama Kluba Milica je donijela vina iz porodične vinarije Anđelić a ovo je bila i prilika da razmijeni iskustva sa kolegicom, Zdravkom Palameta, enologom vinarije Domano, koja je, kao prijatelj Kluba podržala druženje i učinila ga veselijim. Osim degustacije, Vina domano su pripremili i poklone za prisutne dame.
 
 
Druženja Kluba visokih peta podržala je ProCredit Banka, s kojom rado sarađujemo jer je okrenuta malim i srednjim kompanijama, ekološkim projektima i vrlo sklona upravo poduzetnicama. Ana Jerković je predstavila banku a Tanja Zrnić je podijelila poklone koje su z aovu priliku pripremile zadovoljne klijentice ove banke.
 
 
O tome kako Dun & Bradstreet rješenja mogu pomoći za unaprjeđenje poslovanja kompanija prisutnim damama su pokazale Nejra Hadžiefendić i Alma Aljičević
 
 
 
 
 
 
 
 
Svoj biznis su predstavile i iskustva podijelije poduzetnice: Matea Bule vlasnica masažnog centra Bella Vita; Inga Krešić, vlasnica kompanije prirodne kozmetike Ingea Bio, koja nastavlja tradiciju obitelji Krešić u pčelarstvu i izradi ljekovitih preparata od meda i ljekovitog bilja, nadopunjujući je stečenim znanjima i iskustvom iz oblasti fitoaromaterapije; Tanja Žobrak, vlasnica obrta Tanja Art, kreiranog iz spoja ljubavi i tradicije koja budućnost gradi polako ali kvalitetno s bezbroj ideja i projekata a o prednostimazdrave ishrane i prirodne medicine govorila je Maja Kokolj, prehrambeni tehnolog u Hercegovačkoj kući, i licencirani Bahov praktičar.
Kompaniju Plus Profectus d.o.o. iz Mostara, generalnog distributera tri svjetska ultrapoznata i jednog od najprestižnijih sportskih brendova kojeg nose prva sportska imena u regionu i u cijelom svijetu, predstavila je Ana Antonija Glibo, direktorica kompanije.
 
 
Ovo druženje puno pozitivne energije i dragocjenih iskustava uljepšale su i čelistica Jelena Marković-Milićević te svojim stihovima Milica Pehar, profesorica književnosti.
 
 
 
 
U nedavnom istraživanju povodom Međunarodnog dana žena, Dun & Bradstreet proveo je analizu udjela žena na rukovodećim položajima u 17 zemalja i istaknuo privredne, okolišne, društvene i upravljačke (ESG) trendove te trendove specifične za pojedine industrije.
 
 

Kakav je napredak uočen za žene u menadžmentu u posljednjih pet godina?

Ovdje možete pronaći detalje analize za Bosnu i Hercegovinu, te za uporedbu Hrvatsku, Srbiju i Soveniju, za razdoblje od 2018. – 2022. godine.
 
 
 
 
PODRŠKA Klubu Visokih peta
 
 
ProCredit Bank je razvojno orijentisana komercijalna banka specijalizirana za rad sa malim i srednjim preduzećima i stanovništvom koje planira da štedi a okrenuto je elektronskim kanalima u radu sa bankom. ProCredit Bank BiH je dio ProCredit grupacije sa sjedištem u Frankfurtu, Njemačka. Banka je u apsolutnom vlasništvu ProCredit Holdinga, majčinske kompanije ProCredit grupacije. Dioničari ProCredit Holdinga uključuju strateške investitore, Zeitinger Invest i ProCredit Staff Invest te renomirana imena poput fondacije DOEN, KfW i IFC (dio grupacije Svjetske banke). ProCredit Bank je prva digitalna i njemačka banka u Bosni i Hercegovini, koja u poslovanju cijeni transparentnost u komunikaciji sa klijentima. Nastoje da minimiziraju uticaj na okoliš te nude usluge zasnovane na razumijevanju potreba svakog pojedinačnog klijenta i na pouzdanoj finansijskoj analizi.
 
 
 
Hercegovina - zemlja s mnogo kamena, a malo svega ostaloga. No, u to malo svega ostaloga, nagurali su se čitavi vjekovi, naslijeđe minulih svjetova i kultura, generacije vrijednih ljudi i vinske sorte koje ne odustaju na prvoj prepreci. Zagrebemo li ispod površine prošlosti, pronaći ćemo dugovječnu povezanost čovjeka i vina, a zagrebemo li ispod površine naših vinograda, dočekat će nas sorte žilave, duboke i endemične, već stoljećima odlučne u svojoj namjeri da od malo zemlje i puno sunca daju bogate i sočne plodove. No, vino je ipak produkt čovjeka - ustrajnog i radišnog, koji opstaje u krajoliku krša, vode koja se  pojavi pa nestane, mnoštvu sunca koje hrani, ali i iscrpljuje. U toj često zahtjevnoj, ali lijepoj simbiozi zemlje, vinove loze i čovjeka, nastaju naša - vina dubokih korijena.
 
 
 
 
 
 
 
Prijatelji Kluba visokih peta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tradicija obitelji Krešić u pčelarstvu i izradi ljekovitih preparata od meda i ljekovitog bilja, stečena znanja i iskustva nadopunjena studijima iz oblasti fitoaromaterapije temelj su prirodne kozmetike Ingea Bio. Koristeći samo najbolje iz prirode, biljna i eterična ulja, te proizvode naših dragih pčelica poput voska za zaštitu, meda za hranu i hidratizaciju te propolisa kao najpoznatijeg antibiotika i antiseptika, stvorili smo nešto najbolje za Vašu kožu. U našoj ponudi nalazi se mnoštvo proizvoda, te svatko može pronaći nešto za sebe. Zajednička i najvažnija odlika svih naših proizvoda je da su ručno izrađeni od 100% prirodnih proizvoda, na bazi onoga najvažnijega- ljubavi prema našoj koži. Vaša Ingea Bio
 
 
 
 
 
 
Parcijalne masaže, Klasične masaže, Sportske masaže, Madetoterapija, Termodeka - Samo u @bellavita_massagecenter
 
 
 
 
 
 
Prirodna priča Tanja Art
 
 
 
 
„Tanja Art rođena je iz spoja ljubavi i tradicije. Ponosni smo što možemo reći da imamo vlastite ručno rađene proizvode. Svo bilje u našim proizvodima sami sadimo, sušimo i radimo macerate, te naposljetku proizvodimo finalne proizvode na bio način. Isključivo bez dodatka vode, umjetnih boja ili drugih konzervansa. Naša prirodna priča započela je u jednoj maloj sobici i do danas se razvila u bio dućan, koji je vrijedan posjetiti. Budućnost gradimo polako ali kvalitetno s bezbroj ideja i projekata.
Hvala vam što cijenite prirodu i tradiciju.
 
 
 
 

Druženje Kluba visokih peta uljepšaće nastupi:

Milica Pehar, profesorica književnosti
 
 
 
 

“Uspješnost se ne dobije rođenjem, uspješnost nije zanimanje, uspješnost je odluka i samo odvažni razumiju trnovitost svoga izbora”.

Kroz što se sve mora proći da bi se stiglo do uspješnosti govore stihovi koje je priredila Milica Pehar, profesorica književnosti.

Jelena Marković-Milićević, čelistica
 
 
 
 

Jelena Marković-Milićević, rodjena je u Mostaru, završila je Muzičku akademiju u Sarajevu a potom i master studij na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Radi kao profesorica violončela, a uz to svira u raznim glazbenim sastavima.

Djela koja je pripremila za nas su su:

  • Antonín Dvořák: "Mojoj majci”
  • Franz Schubert: "Serenada"
  • William Henry Squire: "Tarantella"
  • Johann Sebastian Bach: "Preludij"
 
 
 
 
Na samom ulazu u Čapljinu, pored rijeke Neretve smješten je hotel President - rezultat višegodišnjeg traganja za idealnim rješenjem koje će zadovoljavati potrebe gosta za udobnim i komfornim smještajem, toplim i ukusnim obrokom, održavanjem svečanosti i posebnih prigoda, relaksacijom i odmorom, zabavom. Sobe, apartmani, svečana dvorana, bazen na krovu, restoran, caffe bar, modernog su dizajna i vrhunski opremljeni. Kada tomu dodate tradicionalno gostoprimstvo i odličnu uslugu, sadržajan i nezaboravan boravak u Presidentu je zagarantiran.