Klub Visokih peta u vinogradu

Markovac

Drage naše dame,

Drage naše dame,

Jučer je u Banja Luci, tačnije u Vinariji Jungić u Čelincu, Kompanija Bisnode Dun & Bradstreet organizovala druženje Kluba Visokih peta, kao podršku ženskom poduzetništvu, u saradnji sa ProCredit Bank, ITD Agencijom Banja Luka i Privrednom Komorom Republike Srpske - Savjetom za žensko preduzetništvo.

 

U ovom idiličnom prostoru s pogledom na vinograd, razmijenila su se iskustva i čule interesantne i lijepe priče poduzetnica a druženje su dodatno uljepšali i uveselili prijatelji Kluba.

Donosimo vam neke od impresija učesnica Kluba visokih peta u Banja Luci, a u nastavku možete upoznati prijatelje Kluba.

 

Elmedina Selimović, stručni saradnik za marketing ProCredit Bank: 

“Zadovoljstvo je učestvovati na projektima koji su puni pozitivne energije, saradjivati sa ljudima koji su takodjer pozitivni i profesionalni! Ideja je da projekat poput ovog postane tradicija, kako bismo obezbijedili kontinuirano podršku ženama koje već imaju dugu karijeru ili su tek na početku karijere. Nejednakost žena, ali i svojevrsna polna diskriminacija vrlo su čest slučaj u bh. poslovnoj praksi, što nam je bio dodatni motiv za podržavanje ovakvog projekta i afirmaciju žena, posebno u poslovnom svijetu." 

 

Vesna Krminac, ITD Marketing Banja Luka 

“Imala sam tu priliku i čast da drugi put prisustvujem divnom druženju Kluba Visokih peta. Cilj učešća prvenstveno i jeste da proširimo mrežu poznanstava i doprinesemo boljem poslovanju domaće privrede ismatram da sam kroz ovo divno iskustvo uspjela da svoje poslovno prisustvo i projekte na kojima sam do sada radila predstavim široj publici”. 

 

Maja Tubić Banović, mr. ph. specijalista nutricionizma, Centar za ishranu i zdravlje "Nutricentar" Banja Luka 

Bisnode Dun & Bradstreet i svi koji su učestvovali u organizaciji ovog susreta žena preduzetnica  napravili su pravu stvar, jer je koncept druženja i umrežavanja na ovakav način zanimljiv, atraktivan i sigurna sam da će nam svima biti koristan. Sve je odisalo jako dobrom energijom, kao i vrhunskom profesionalizmu u osmišljavanju i vođenju programa. Zadovoljstvo mi je što sam imala priliku da se predstavim ovim ženama, u ovakvoj atmosferi”. 

 

Suzana Toplić Berberović, stručni saradnik za program medicine kompanije Tosama: 

“Klub Visokih peta uvijek okupi divne, vrijedne i hrabre žene u Bosni i Hercegovini. Svaka od nas zna kako je teško uskladiti sve porodične i poslovne obaveze sa poslom i kako je uspjeh doći do određene tačke u poslu u bilo kojoj oblasti ako smo žene, majke… Jako sam sretna da se međusobno povezujemo jer je to jedina opcija da opstanemo, jer tržište treba povezanost a ne rascjepkanost. Ambijent je u vinariji savršen a uživala sam i u obilasku vinskog podruma”. 

 

Svjetlana Branković, Cvijanović Knjižara Elena i Hotel Turist Čelinac 

Druženje "Klub visokih peta" me prijatno iznenedilo brojem lijepih i jednostavnih žena, a na moj eveliko iznenađenje, ponovo sam srela moju školsku drugaricu Suzana Toplić, Berberović, predstavnica firme Tosama, koju nisam vidjela od osnovne škole, jer živimo u različitim gradovima. Dr Mariju Đurić poznajem godinama, a ipak me svojom divnom pričom ganula do suza. Prijatno me iznenadila i Jovana Cvijanović, prezimenjakinja, tako mlada, a sposobna u građenju ličnog brenda. Mnogo mi se dopalo ovo druženje, a voljela bih da se nastavi.” 

 

LINK ZA GALERIJU FOTOGRAFIJA KVP U BANJA LUCI

 


 

O organizatorima:

 

Bisnode BH A Dun & Bradstreet Company (www.bisnode.ba) organizuje Klub Visokih peta, kao podršku ženama poduzetnicama i uopšte, ženama u biznisu. Ovaj projekt posvećen je svim poslovnim ženama, a prije svega poduzetnicama i menadžericama, kao platforma za stvaranje novih poslovnih prilika za žene u biznisu. Druženja Kluba visokih peta u BiH su neformalna, besplatna i namijenjena svim poslovnim ženama koje žele sklopiti nova poznanstva, razmijeniti iskustva, predstaviti svoje projekte i upoznati se sa aktuelnim problemima u poslovnom okruženju, a aktivnosti Kluba Visokih peta odvijaju se na teritoriji cijele BiH.

Druženja Kluba Visokih peta kao poslovni networking event, dala su korisne poslovne kontakte i lijepa prijateljstva. S ponosom možemo reći da je ovo projekt posvećen ženama sposobnim da svojom pozitivnom energijom postignu gotovo sve. Više o Klubu i do sada održanim susretima na https://www.bisnode.ba/znanja/dogadaji/bisnode-klub-visokih-peta/

 

Upoznajte mjesto druženja kluba

 

 

 

Klub Visokih peta powered by

 

ProCredit Bank je razvojno orijentisana komercijalna banka specijalizirana za rad sa malim i srednjim preduzećima i stanovništvom koje planira da štedi a okrenuto je elektronskim kanalima u radu sa bankom. ProCredit Bank BiH je dio ProCredit grupacije sa sjedištem u Frankfurtu, Njemačka. Banka je u apsolutnom vlasništvu ProCredit Holdinga, majčinske kompanije ProCredit grupacije. Dioničari ProCredit Holdinga uključuju strateške investitore, Zeitinger Invest i ProCredit Staff Invest te renomirana imena poput fondacije DOEN, KfW i IFC (dio grupacije Svjetske banke). ProCredit Bank je prva digitalna i njemačka banka u Bosni i Hercegovini, koja u poslovanju cijeni transparentnost u komunikaciji sa klijentima. Nastoje da minimiziraju uticaj na okoliš te nude usluge zasnovane na razumijevanju potreba svakog pojedinačnog klijenta i na pouzdanoj finansijskoj analizi. Pro Credit Banka se pobrinula za delicije Kluba visokih peta a priremiće i eko-paketiće za par sretnih dama.

www.procreditbank.ba

 

 

& prijatelji kluba

 

ITD Marketing d.o.o. Banja Luka kreira promotivne podrške za mala, srednja i velika preduzeća, institucije i organizacije u svim lokalnim gradovima/opštinama. Kroz spektar svojih usluga žele istaći vrijednost lokalne privrede koja je u sjenci globalnih dešavanja. ITD Marketing pruža i kompletnu uslugu promocije, vidljivim i pamtljivim idejama i proizvodima koje stvara zajedno sa svojim klijentima. Imaju bogato iskustvo u radu sa klijentima i prepoznavanju njihovih potreba. Važna im je briga o klijentima, njihovo priznanje i njihov imidž na tržištu.
Vesna Krminac Kretić, vlasnica i direktorica ITD marketinga će obradovati četiri kompanije sa promocijom u vidu dva promotivna članaka na dva portala i dva banera, na mjesec dana.

https://itdmarketing.com/

Poslovni portal: www.biznispromo.com

Portal sa popustima: www.kuponpopust.com

Kulturno inf. portal: www.gradskimagazin.com

Poslovni portal ZB: www.poslovnipartneri.com

Poslovni portal engl.: www.bizpartners.biz

Poslovni portal engl.: www.bizpartners.info

 


 

Maja Tubić Banović, po struci magistrica farmacije, a po opredjeljenju (i po specijalizaciji - akademska specijalizacija iz nutricionizma) nutricionista, nakon 11 godina prakse u farmaceutskoj industriji, 2018. odlučuje da pokrene svoj posao, sa ogromnom željom da pomogne i sa misijom da podigne svijesti o značaju ishrane za zdravlje, ali naučno, stručno i bez senzacionalizma. Nutricionizam je kompleksna nauka, koju nutricionista prevodi u jednostavne i primjenjive savjete a nutricionista vam pomaže da razvijete zdrav odnos sa hranom. Saradnja sa nutricionistom je prije svega edukativni proces, čiji je krajnji cilj da trajno usvojite pravilne prehrambene navike, a često i da promijenite svijest o hrani i ishrani, ne samo zbog pretilosti već i zbog zdravlja.  Stoga priuštite sebi barem informativni razgovor jer štedi vaše vrijeme koje biste proveli u istraživanju i živce, jer sprečava mnogobrojne pogreške koje mogu nastati u pokušaju samostalnog rješavanja problema.
Maja će učesnicama pokloniti vaučere sa popustom od 20% na svoje usluge. 

NUTRICIONISTA Banja Luka - Savjeti za zdravu ishranu i zdravi život (nutricentar.com)

(20+) Nutricentar | Facebook

 


 

Elan proizvodi su ideja 22-godišnje Jovane Cvijanović, a cilj ideje je domaća proizvodnja hladno cijeđenih ulja i biljnih proteina. Iz tog razloga sva ulja se prave po narudžbi, kako bi bila 100% svježa i sigurna. Hladno cijeđena ulja su proizvodi koji nastaju tako da iz svakog sjemena izvlače ono najbolje. Svako ulje ima svoje posebnosti koje ga čine poželjnim za određeno stanje i korisnim kod mnogih problema sa zdravljem, kožom i uopšte tijelom. Ukoliko želite svakodnevni tračak elana zapratite ih instagramu Ii facebook-u. Jovana poklanja sretnim učesnicama 3 ulja lana od 250ml, 3 proteina lana, 3 proteina bundeve i 3 ulja badema od 50ml.

 

@elan_stilzivota

https://www.facebook.com/elanstilzivota/

 


 

Dr. Đurić stomatološka ambulanta sa zubotehničkom laboratorijom se za 17 godina rada razvila u ustanovu koja ima sedam zaposlenih, u kojoj su u mogućnosti da pruže usluge iz svih oblasti stomatologije uz korišćenje najsavremenijih metoda i materijala. Profesionalno i ljubazno osoblje te ugodan i savremen ambijent pacijentima pružaju povjerenje, pažnju, sigurnost i opuštenost. Tim “dr Đurić” obezbjeđuje najbolje u stomatologiji bilo da se to odnosi na profesionalni dio ili brigu o pacijentu. Prednost ove stomatološke ambulante je što se sve izrađuje na jednom mjestu u vlastitoj laboratoriji i ambulanti tako da i sami pacijenti mogu učestvovati u pojedinim fazama rada u dizajniranju, izboru oblika i boje. S nama će biti dr. Marija Đurić koja će pokloniti par usluga za tri sretne dame  a za ostale vaučere sa popustima od 30% za usluge ove stomatološke ambulante.  

Početna | dr Đurić Stomatološka Ambulanta sa zubotehničkom laboratorijom (dr-djuric.com) 

(20+) ZU Stomatološka ambulanta sa zubotehničkom laboratorijom "Dr Đurić" | Facebook

 


 

"Azra" je prvi ženski i porodični magazin u Bosni i Hercegovini nastao u okviru velike „Avazove“ grupacije sad već davne 1996. godine, a vrlo brzo se formirala kao autentični bosanskohercegovački brend. Od tada do danas „Azra“ se, prateći sve bitne životne događaje, pojave i trendove u umjetnosti, kulturi, modi, filmu, muzici, etablirala kao vodeći sedmični list i portal namijenjen ne više samo ženi i porodici, nego i društvu u cjelini. „Azra“ je tu zbog svojih čitateljica i čitatelja (jer Azru podjednako čitaju i muškarci), da im priređuje divna iznenađenja, intervjue, ekskluzivne priče, tu je da brine o njihovim potrebama, da ih savjetuje, nagrađuje i uvijek bude podrška.

Čitajte „Azru“ svake srijede u printanom i svakog trenutka u digitalnom izdanju na

www.azra.ba

(20+) Azra Magazin | Facebook

 


 

Biljna apoteka Aromatica d.o.o. Sarajevo ima distribuciju svojih proizvoda u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Kanadi, US a suvlasnik je kompanije Ramslin iz Loznice u Srbiji. Aromatica proizvodi E-Kapi i E2-Kapi protiv urinarnih infekcija, koje su prvi proizvodi sa područja Bosne i Hercegovine koji su priznati i licencirani od Ministarstva zdravlja Kanade (Health Canada). Osim dva prodajna mjesta u Sarajevu, njihove proizvode možete nabaviti i na web shopu.

 

U maju 2019. godine pod brendom Sapunica, Studio Aromatica počinje proizvodnju prirodnih i luksuznih sapuna i proizvoda za ličnu higijenu i njegu kože u malim serijama. Ova dva brenda obradovaće prisutne dame sa pet paketa - 3 u ime Aromatice i 2 u ime Sapunica Studija. Pored toga, svaka učesnica će imati priliku da uživa u mini verzijama ovih sapuna, koje je za vas napravila Mirjana Hasanagić, a u njeno ime predstavlja Adijana Čaušević.

https://aromatica.ba/

https://www.facebook.com/aromatica.ba

https://www.instagram.com/aromatica.ba/

https://sapuni.ca 

https://aromatica.ba/web-shop/

 


 

S prometom od oko 1 milijardu dolara, Tupperware je jedan od vodećih svjetskih proizvođača posuđe i plastičnih proizvoda za dom i slobodno vrijeme. S razvijenom visokom tehnologijom u proizvodnji, Tupperware proizvodi su sinonim za kvalitetu, funkcionalnost, moderan dizajn i jednostavnost. Globalno sjedište Tupperware se nalazi u Orlandu, Florida (SAD). Proizvodnja oko 1000 različitih proizvoda odvija se u 14 tvornica širom svijeta, od kojih se četiri nalaze u Evropi. Baš kao što je Earl Tupper 1946. godine svojim ranim proizvodima napravio revoluciju u čuvanju hrane, i poslije više od 70 godina korporacija Tupperware stvaranjem inovativnih proizvoda i iznenađujućih rješenja za kuhinju i dom nastavlja biti najbolja u svojoj klasi. Malo je poslova u kuhinji koji ne mogu biti ubrzani i olakšani upotrebom Tupperware proizvoda. Stoga će predstavnice ovog globalno poznatog brenda obradovati tri dame svojim proizvodima. 

Tupperware 

(20+) Queens - Ovlašteni distributer Tupperware za Bosnu i Hercegovinu | Facebook 

 


 

Savjet za žensko preduzetništvo Privredne komore Republike Srpske

Privredne komore Republike Srpske je još 2014. godine osnovala Savjet za žensko preduzetništvo čija je uloga da se obezbjedi bolja koordinacija i podrška realizaciji aktivnosti poput:

 

  • zastupanje interesa žena preduzetnica pred organima izvršne i zakonodavne vlasti u cilju unapređenja poslovnog ambijenta, olakšavanja uslova za poslovanje i olakšavanja pristupa izvorima finansiranja;
  • omogućavanje i olakšavanje umrežavanja u cilju poslovnog povezivanja, razmjene informacija, dobrih iskustva i učešće u projektima;
  • razvoj programa podrške za sticanje novih preduzetničkih znanja i vještina, podizanje kapaciteta preduzetnica u funkciji povećanja konkurentnosti na nacionalnom i regionalnim tržištima;
  • promovisanje ženskog preduzetništva, odnosno organizovanje zajedničkih nastupa na sajamskim i drugim manifestacijama u zemlji i inostranstvu.

 

Od osnivanja do danas, Savjet je imao veliki broj aktivnosti, a o njima kao i o tome šta sve Savjet planira dalje učiniti za žensko preduzetništvo, reći će nam dame iz Privredne komore Republike Srpske.

Žensko preduzetništvo | Privredna Komora Republike Srpske – Привредна комора Републике Српске – Chamber of Commerce and Industry of Republic Srpska (komorars.ba)

Žensko preduzetništvo | Privredna Komora Republike Srpske – Привредна комора Републике Српске – Chamber of Commerce and Industry of Republic Srpska (komorars.ba)

 


 

Davne 1995. godine mala zanatska radnja počela je da stvara pekarske proizvode i tako je počelo ostvarenje jednog sna. Postavili su sebi cilj: kroz umijeće pravljenja najfinijeg tijesta izraziti posvećenost i strast pekarskom zanatu. Upravo je strast temeljni razlog postojanja ovog brenda; strast kojoj su predani i koja ima tradiciju dugu četvrt vijeka. Godina su se mijenjali i rasli zajedno sa svojim klijentima, stvarajući zajedničke uspomene. U stvaranje svojih pekarskih i poslastičarskih proizvoda spojili su nekoliko generacija, iskoristili zajednička iskustva i ideje da stvore omiljene pekarske i poslastičarske proizvode. Pažljivo biraju žitarice, osluškuju kako se ponašaju sastojci i udišu život tradicionalnim recepturama. Od male zanatske radnje postali su mnogo više. Postali su brend koji raste i razvija se zajedno sa brojnim generacijama. Manja će zasladiti naše druženje svojim izuzetnim tortama.

Tajna dobrog tijesta! - Pekara Manja

https://www.facebook.com/pekara.manja

 


 

Tosama, tvornica sanitarne opreme, kompanija je s više od devedeset pet godina tradicije proizvodnje. Izrasla je iz male "tvornice vate i svih vrsta obveza", a danas se njezini proizvodi mogu naći svugdje - u bolnicama, ambulantama, apotekama, na policama trgovina i u toaletnim torbici svake žene. Širom svijeta su prepoznati kao moderna kompanija koja se razvija, proizvodi i prodaje higijenske i medicinske proizvode od 1923. godine. Većinu proizvoda razvili su kod kuće, jer je njihovo vodeće načelo bilo da potrošači zaslužuju stalnu brigu, odgovoran stav i pouzdan kvalitet. Iz njihove proizvodnje svakodnevno dolaze tamponi, jastučići i mnoštvo vati; izrađujemo sve što vam mora biti pri ruci za njegu rana i ozljeda (zavoji, zakrpe, oblozi itd.); imaju bogat asortiman medicinskih proizvoda, mlade majke dobijaju sve za bebe, naći će se mnogo toga za dom i vrt, a posebno su ponosni na svoje razvijene nišne proizvode: one za njegu malih životinja, prve higijenske uloške za oba spola, na higijenskim tamponima za kupanje ... 

Danas Tosama proizvodi više od 1.200 različitih proizvoda, uključujući higijenske tampone. Jeste li znali da je Tosama drugi najveći proizvođač tampona za strane robne marke u Evropi na kojima godišnje zarade čak 560 miliona. 

(20+) Tosama Bosna i Hercegovina | Facebook

 


 

Radujemo se druženju s Vama!

Pogledajte na ovom LINKU sva druženja Kluba Visokih peta.