Analitički podaci

Čuvajte se lažnih web stranica i osoba koje obećavaju da će dodijeliti Dun & Bradstreet D-U-N-S® broj.  Postoje osobe koje trenutno upravljaju web stranicama pod nazivom dunsverified.co.in, dunsregistration.co.in, dunsregistration.com, dunsnumber.co.in i dunserve.online. Dun & Bradstreet nije povezan sa ovim prekršiteljima i navedenim web stranicama. Budite oprezni u komunikaciji sa takvim ljudima.

Izjava o transparentnosti analitičkih podataka kompanije Dun & Bradstreet
t

Modeli, rejtinzi, ocjene i predviđanja („Analitički podaci“) kompanije Dun & Bradstreet zasnivaju se na elementima podataka koji se sastoje od zbirke skupova firmografskih podataka, koji uključuju podatke o osnovnim poslovnim atributima (npr. industrija, veličina kompanije i starost kompanije), i skupova doprinesenih podataka (npr. podaci o trgovinskom plaćanju) kao i istorijski učinak takvih skupova podataka.

Nemamo na raspolaganju sve elemente podataka osnovnih ili doprinesenih skupova podataka za sve kompanije. Ako nam elementi podataka nisu dostupni, Analitički podaci za takve kompanije će se procijeniti na osnovu referentnih podataka dobijenih od odgovarajućih grupa stručnjaka povezanih s osnovnim poslovnim atributima koji se mijenjaju za elemente podataka koji nedostaju. Zamjenski podaci, kao procjena, možda neće dovesti do izračuna istih Analitičkih podataka koji bi se izračunali za kompanije čiji su stvarni elementi podataka dostupni i korišteni.
Dun & Bradstreet pribavlja podatke iz vanjskih izvora ako smatra da su precizni i pouzdani, ali Dun & Bradstreet nije revizor i nema obavezu izvršavanja dubinske analize ili nezavisne provjere bilo kojih informacija koje primi. S obzirom na mogućnost ljudske ili mehaničke greške, podaci koje Dun & Bradstreet dobije mogu sadržavati nepravilnosti ili greške koji mogu uticati na performanse određenih Analitičkih podataka.

U nekim slučajevima možete dopuniti podatke o svojoj kompaniji u našim skupovima podataka. Ako želite pogledati osnovne informacije o vašoj kompaniji, a vi ste glavna osoba kompanije na izvještaju, pozovite +387 33 215 454 i zatražite kopiju. Da pošaljete nove informacije ili osporite informacije, zatražite pregled, provjeru i moguće prihvatanje od strane kompanije Dun & Bradstreet, pogledajte service.dnb.com 

Naši Analitički podaci su izjave o mišljenju od dana njihovog izražavanja i ne predstavljaju izjave o trenutnim ili historijskim činjenicama ili preporukama o bilo kojoj kompaniji. Kompanija Dun & Bradstreet nije obavezna da ažurira svoje Analitičke podatke nakon objave u bilo kojem obliku ili formatu.

Svaka poslovna odluka predstavlja rizik u određenoj mjeri. Naši Analitički podaci su predviđanja, ali Dun & Bradstreet ne može garantovati efekat takvih Analitičkih podataka za svaku pojedinačnu kompaniju. Nadalje, Analitički podaci kompanije Dun & Bradstreet u obzir ne uzimaju svaki rizik koji može uticati na kompaniju ili vaše određeno poslovanje, uključujući bez ograničenja druge ekonomske faktore ili promjenu uslova na tržištu. Na naše analitike se ne treba oslanjati i nisu zamjena za vještinu, prosuđivanje i iskustvo korisnika naših Analitičkih podataka, njegovog menadžmenta, zaposlenika, savjetnika i/ili klijenata prilikom donošenja poslovnih odluka. Na kraju, prethodni efekat ne garantuje ili ukazuje na buduće rezultate.
Nadalje, naši Analitički podaci u obzir ne uzimaju pojedinačne okolnosti svakog korisnika naših Analitičkih podataka. Stoga svaki korisnik treba procijeniti i koristiti naše Analitičke podatke na osnovu pojedinačnih okolnosti i određenih potreba analize kredita. Ništa iz naših Analitičkih podataka ne predstavlja potvrdu ili određivanje ispunjavanja uslova kompanije za kredit ili bilo kojeg drugog produženja kredita. Kompanija Dun & Bradstreet ne izjavljuje da su njeni Analitički podaci identični ili slični bilo kojem drugoj kreditnoj ocjeni ili modelu bodovanja.
Naši Analitički podaci se pružaju onakvi kakvi jesu. DUN & BRADSTREET SE ODRIČE BILO KOJIH I SVIH IZRIČITIH ILI IMPLICRANIH GARANCIJA, UKLJUČUJUĆI BEZ OGRANIČENJA SVE GARANCIJE ILI MOGUĆNOST PRODAJE ILI SPREMNOST ZA ODREĐENU SVRHU ILI UPOTREBU. NITI U JEDNOM SLUČAJU KOMPANIJA DUN & BRADSTREET NEĆE BITI ODGOVORNA BILO KOJOJ STRANI ZA BILO KOJE DIREKTNE, INDIREKTNE, POSLJEDIČNE, PRIMJERNE, KOMPENZACIJSKE, KAZNENE, POSEBNE ILI POSLJEDIČNE ŠTETE, TROŠKOVE, IZDATKE, PRAVNE NAKNADE ILI GUBITKE (UKLJUČUJUĆI BEZ OGRANIČENJA IZGUBLJENI PRIHOD ILI PROFIT I PRILIKU ZA TROŠKOVE ILI GUBITKE PROUZROČENE NEMAROM) U VEZI S BILO KOJOM UPOTREBOM ANALITIČKIH PODATAKA ČAK I AKO SE SAVJETUJE DA POSTOJI MOGUĆNOST OD TAKVE ŠTETE. Neke jurisdikcije ne dozvoljavaju ograničenje odgovornosti, stoga se prethodno navedeno ograničenje možda ne primjenjuje na vas. U takvim državama ili jurisdikcijama odgovornost kompanije Dun & Bradstreet će biti ograničena u najvećoj mjeri koju dozvoljava zakon.