Bonitetni izveštaji

Kreirajte profitabilnost kroz pametne odluke
Kontakt

Čuvajte se lažnih web stranica i osoba koje obećavaju da će dodijeliti Dun & Bradstreet D-U-N-S® broj.  Postoje osobe koje trenutno upravljaju web stranicama pod nazivom dunsverified.co.in, dunsregistration.co.in, dunsregistration.com, dunsnumber.co.in i dunserve.online. Dun & Bradstreet nije povezan sa ovim prekršiteljima i navedenim web stranicama. Budite oprezni u komunikaciji sa takvim ljudima.

check-mark-blue.png

Upoznajte se sa shemama plaćanja vaših klijenata i povećajte svoj protok gotovine

check-mark-blue.png

Izbjegnite kreditne gubitke tako što ćete djelovati unaprijed

check-mark-blue.png

Dobijajte konstantno ažurirane kreditne informacije bilo gdje u svijetu

40 milijardi razloga za davanje prednosti kreditnim informacijama

40 milijardi razloga za davanje prednosti kreditnim informacijama

Skoro 50 procenata švedskih kompanija se suočava sa velikim izazovima u vezi sa likvidnošću. Neispunjavanje ugovornih obaveza i smanjeni kreditni rejting među klijentima imaju jasan utjecaj na protok gotovine. Odgovarajuća vrijednost je SEK 40 milijardi godišnje u Švedskoj. Male kompanije nisu izuzetak. Trideset procenata njih vjeruje da je njihov opstanak pod rizikom kao rezultat toga što njihovi klijenti ne plaćaju svoje dugove na vrijeme.

Kreditne informacije vam daju uvid u klijente i dobavljače.

Maksimizirajte mogućnosti sa pravim informacijama

Maksimizirajte mogućnosti sa pravim informacijama

Unaprijedite kreditne odluke sa relevantnim podacima

 • Zasnivajte svoje kreditne odluke na pouzdanim podacima i provjerite da uvijek poslujete sa pravim klijentima i dobavljačima.
 • Identificirajte postojeće i potencijalne sheme plaćanja klijenata uz pomoć našeg jedinstvenog indeksa plaćanja.
 • Povećajte protok gotovine identificirajući one klijente koji trebaju hitnu pažnju.
Fatta trygga och smarta affärsbeslut

Naši modeli kreditnih rejtinga pružaju mogućnost da donose proračunate, nepristrasne i promptne odluke o rizicima. Uz pomoć rejtinga i preporučenog kreditnog limita, vidjet ćete kada treba da zahtijevate plaćanje unaprijed od klijenata i kada da ograničite ili povećate iznos kredita. AAA kreditni rejting simbolizira rizik od nesolventnosti ili stečaja, a postavlja se na osnovu kombinacije podataka koji su statistički osigurani Bisnode analizama. Za korporacije, naprimjer, ključni podaci iz godišnjeg izvještaja su relevantni za uspostavljanje kreditnog rejtinga kompanije.

SAZNAJTE VIŠE O PROIZVODIMA ZA KREDITNI REJTING

S pomočjo analiz na podlagi podatkov razvijte strategijo rasti

Podaci o klijentima vam daju osnovu za donošenje sigurnih i profitabilnih odluka kada se odobravaju krediti pojedincima u nordijskom regionu. S pristupom sveobuhvatnim informacijama, možete izbjeći kreditne gubitke i prevare, time osiguravajući protok gotovine i bolje odnose s klijentima.

Da bi se olakšalo kreditno procjenjivanje, informacije izgledaju isto i uređene su na isti način bez obzira na to na koju nordijsku zemlju se odnose. Informacije se također mogu čitati na nekoliko jezika: švedskom, norveškom, danskom, finskom i engleskom, i uvijek sadrže ažurirane informacije.


Podaci o pojedincima sadrže sljedeće informacije:

 • Ime
 • Adresa
 • Prihod
 • Registar o neplaćanju
 • Neplaćeni dug prema poreskim tijelima
 • Bračni status
 • Vlasništvo nad imovinom


Da li imate velike količine podataka i trebate li više integriranih rješenja? 

Naš indeks plaćanja pomaže vam da pratite svoje klijente i izradite mape njihovih shema plaćanja. Poznavanje koje klijente treba da cijenite a na koje treba da obratite više pažnje može biti od ključnog značaja za stvaranje profitabilnosti i dugoročne odnose s kupcima. Naš indeks plaćanja vam omogućuje da znate unaprijed koji klijenti imaju naviku da kasne s plaćanjem. S tim znanjem, možete smanjiti troškove kompanije.

Naši kreditni izvještaji će vam pomoći da donosite dnevne kreditne odluke, analizirate finansijsku snagu kompanije i otkrijete nove poslovne mogućnosti.

Naše informacije za kompanije i pojedince se ažuriraju svakodnevno. Mi nudimo sve, od brzog rezimea rejtinga i ocjenjivanja do potpunog objavljivanja informacija, kao što su kada je kompanija registrirana, finansijski izvještaji, imena članova odbora i potpisnika u ime kompanije, kreditna historija i bilo kakvi neplaćeni dugovi.

Vrlo jednostavno i lagano preuzmite kreditni izvještaj s našeg portala. Ako biste radije da izvještaj dobijete direktno u sistem vaše kompanije, mi ćemo razviti integrirano rješenje.

Vad är D&B D-U-N-S® Number?

Nudimo kreditne i druge izvještaje bez obzira na to gdje u svijetu rade vaši klijenti i dobavljači. Pouzdani izvještaji o djelovanju kompanije, profitabilnosti i finansijskoj stabilnosti mogu biti bitna osnova za buduće poslovne dogovore.

Dobijate znanje i pristup u vezi sa sljedećim:

 • Procjena rizika
 • Solventnost klijenata i dobavljača
 • Finansijski podaci i analiza
 • Smjernice za nove poslovne mogućnosti

Raspon naših izvještaja

Nudimo nekoliko vrsta izvještaja sa različitim sadržajem podataka i nivoom detalja. Izvještaji se također razlikuju ovisno o zakonodavstvu i specifičnim uslovima u različitim državama. Vi birate izvještaj koji najviše odgovara vašim potrebama.

Saznajte više o Dun & Bradstreet 

Ispunite i pošaljite formu i javićemo Vam se čim prije sa više informacija.

Nazovite nas na

Besplatan broj u BiH

0800 22 337

Get Started Module