Identifikacija potencijala poslovnih partnera

Prepoznajte ciljane grupe uz analize zasnovane na podacima
KoNTAKT

Čuvajte se lažnih web stranica i osoba koje obećavaju da će dodijeliti Dun & Bradstreet D-U-N-S® broj.  Postoje osobe koje trenutno upravljaju web stranicama pod nazivom dunsverified.co.in, dunsregistration.co.in, dunsregistration.com, dunsnumber.co.in i dunserve.online. Dun & Bradstreet nije povezan sa ovim prekršiteljima i navedenim web stranicama. Budite oprezni u komunikaciji sa takvim ljudima.

check-mark-blue.png

Steknite uvid u ciljane grupe uz pomoć pametnih analiza

check-mark-blue.png

Dajte pravu ponudu pravim klijentima putem jedinstvenih podataka

check-mark-blue.png

Povećajte potencijal tako što ćete se fokusirati na prave mogućnosti i klijente

Razumijevanje stvara prilike

Razumijevanje stvara prilike

Kako bi poslovanje bilo uspješno, mora uvijek biti relevantno klijentima i potencijalnim klijentima. To zahtijeva detaljno razumijevanje toga ko su i kakva im je kupovna moć i ponašanja. Relevantne informacije i sposobnost analize tih informacija stoga postaju ključni preduvjeti za konkurentno poslovanje. Sposobnost da se redovno prepoznaju bilo kakve promjene u profilima klijenata stvara fleksibilnost i prilike za rast na promjenjivom tržištu.

Relevantne informacije o klijentima omogućuju ne samo da se razviju ciljane ponude, već i da prilagodite svoju komunikaciju. To omogućuje kompanijama da razviju svoj odnos prema klijentima, poboljšaju prodaju i aktivnosti marketinga i povećaju prihode.

Moguća rješenja koja nudimo pomažu Vam da prepoznate Vašu ciljanu publiku i da ih dubinski razumijete. Uz veliko iskustvo i dokazane metode, analiziramo podatke Vaših klijenata i kombiniramo ih s mogućnostima i uvidima iz obimnih izvora podataka. To Vam pruža vrijedno i ključno znanje o Vašim klijentima i odgovore koji su Vam potrebni kako biste ciljali prave klijente i zaključili uspješne poslove.

Stvorite nove prilike

Stvorite nove prilike

Povećajte tačnost uz detaljnu analizu i relevantne podatke

  • Tačno odredite Vašu najbolju ciljanu publiku korištenjem analiziranih podataka.
  • Nabavite vrijedne informacije o vjerovatnim kupcima uz naše dokazane analitičke modele.
  • Tačno prognozirajte putem pristupa podacima ključnim za poslovanje.
Razvijte svoj posao

Razvijte svoj posao

Povećajte svoj marketing uz vrijedan uvid

  • Dajte prave ponude pravim klijentima putem uvida u interese i ponašanja klijenata.
  • Poboljšajte komunikaciju putem informacija o tome ko su vaši najvjerovatniji klijenti, kad će biti najpodložniji Vašim porukama i putem kojeg kanala.
  • Poboljšajte profitabilnost i pojednostavite korištenje izvora praćenjem klijenata s najvećim potencijalom.

Analiza ciljanih grupa koju provodimo pruža Vam informacije o tome ko su Vaši klijenti, u kojim ciljanim grupama je Vaša kompanija uspješna i kakav je Vaš udio na tržištu za svaku od tih grupa. Ti uvidi Vam daju potencijal za novi posao i pomažu Vam da odredite gdje možete naći »dvojnike«, odn. potencijalne klijente koji su slični postojećim klijentima. Neprekidnim ažuriranjem nakon promjena možete osigurati da uvijek imate tačan pregled profila Vaše ciljane grupe i da relevantno komunicirate s pravim potencijalnim klijentima.

Ocjenjivanje koje provodimo pruža Vam vrijedne i detaljne informacije o odabranoj grupi klijenata. Provodimo dubinsku analizu i izgrađujemo analitički model na osnovu klijenata koji su Vam trenutno naklonjeni, uz cilj prepoznavanja onih koji će Vam biti naklonjeni u budućnosti. Također ćete dobiti odgovore o tome ko za Vas ne treba predstavljati prioritet na isti način u budućnosti. Na osnovu Vašeg direktorija klijenata, izgrađujemo jedinstven model za Vašu kompaniju koji analizira Vaše podatke o klijentima i ocjenjuje pojedince na osnovu vjerovatnoće da će postati klijenti, više kupovati, češće kupovati ili prestati kupovati. To Vam pruža vrijedan alat ne samo za dodatnu prodaju postojećim klijentima već i za novu prodaju, budući da sr ocjenjivanje može se ujedno primijeniti na osobe koje trenutno nisu Vaši klijenti.

Kako biste povećali prihode od postojećih klijenata, ključno je da razumijete kakvo je njihovo procentualno učešće u Vašoj kompaniji. To daje jasnu sliku o postojećem potencijalu, koji se može koristiti u razvoju efikasnih poslovnih strategija. Dopunjujemo Vaše informacije podacima na tržištu, koliko Vaši klijenti ukupno kupuju i kako su te kupovine raspoređene među različitim dobavljačima kako bi Vama predstavio stanje koliko potencijalno bi mogli potrošiti kod Vas. Uz te informacije, možete dati prioritet pravim inicijativama i ponudama i razvijati odnose s lojalnim klijentima. To Vam pruža alate da ciljate prave klijente i potaknete rast.

 

Vođenje uspješnog poslovanja se više ne sastoji samo iz predviđanja zasnovanih na historijskim razvojima. Danas je potrebno da kompanije predvide šta će potrošači željeti sutra. Sposobnost da se tumači protok informacija i otkriju novi trendovi i promjene u ponašanju potrošača može biti ključna za vaše poslovanje. Rješenje koje nudimo pomaže Vam da prepoznate podatke koji su ključni za Vaše poslovanje i kako ih možete uskladiti da ostvarite tačnost u svojim predviđanjima. Kombiniranje tih podataka s Vašim postojećim podacima pruža Vam sveobuhvatnu podršku pri odlučivanju i prilike da osigurate i povećate profitabilnost.

Dun & Bradstreet omogućava Vam da prepoznate potencijalne klijente iz cijelog svijeta. Uz pristup najvećoj svjetskoj korporativnoj bazi podataka od 265 miliona poslova iz 30.000 izvora dajemo Vam prave alate da ostvarite ciljeve na međunarodnom tržištu. Dun & Bradstreet pruža Vam priliku da provodite ciljane marketinške kampanje, izgradite baze podataka mogućnosti i prepoznate potencijale u segmentu tržišta u jednoj ili više zemalja. Sva poslovna tijela u bazi podataka Dun & Bradstreet posjeduju jedinstveni broj D&B D-U-N-S® koji omogućava pristup strukturiranim podacima i informacijama koje se tiču povezanosti poslova na svjetskim tržištima. Fokusiranjem na klijente s najvećim potencijalom možete poboljšati svoje aktivnosti prodaje i marketinga.

 

Ispunite i pošaljite formu i javićemo Vam se čim prije sa više informacija.

Nazovite nas na

Besplatan broj u BiH

0800 22 337

Get Started Module