Analiza Vaših podataka

Povećajte svoje poslovne mogućnosti održavanjem potpune kontrole nad vašim direktorijem za klijente
Kontakt

Čuvajte se lažnih web stranica i osoba koje obećavaju da će dodijeliti Dun & Bradstreet D-U-N-S® broj.  Postoje osobe koje trenutno upravljaju web stranicama pod nazivom dunsverified.co.in, dunsregistration.co.in, dunsregistration.com, dunsnumber.co.in i dunserve.online. Dun & Bradstreet nije povezan sa ovim prekršiteljima i navedenim web stranicama. Budite oprezni u komunikaciji sa takvim ljudima.

check-mark-blue.png

Upravljanje i razvijanje baza podataka

check-mark-blue.png

Kreirajte mogućnosti efikasnog pristupa klijentima

check-mark-blue.png

Imajte uvid u status i potencijal globalnog direktorija Vaših klijenata

Podaci bitni za poslovanje

Podaci bitni za poslovanje

Kakav je kvalitet podataka u vašem direktoriju za klijente? Ovo može biti teško pitanje ali ne brinite, niste sami - veliki broj kompanija ima problem sa istim izazovima. Ono što mi znamo je da je skoro 40 posto podataka o korisnicima u direktorijima švedskih kompanija netačno ili nepotpuno. Svake godine, skoro 25 posto podataka u tipičnoj bazi podataka o klijentima se mijenja, što znači da je za isti postotak smanjena tačnosti vaših CRM aktivnosti.

Tačni podaci jedan su od najvažnijih faktora uspješnosti za marketing i prodaje. Pogrešne osnovne informacije ne vode samo do donošenja pogrešnih odluka, već rezultiraju marketinškim i prodajnim aktivnostima koje ne postižu svoj puni potencijal. Ovo može značiti da je loš kvalitet podataka veoma skup problem.

Provođenjem detaljne analize trenutnog stanja podataka o Vašim klijentima, osiguravamo tačne i korisne informacije koje će Vam poboljšati poslovanje.

Ažurirajte i osigurajte svoju bazu klijenata

Ažurirajte i osigurajte svoju bazu klijenata

Osigurajte vrijednu podršku odlukama s analitikom

 • Osigurajte kvalitet vaše baze klijenata s detaljnom analizom situacije.
 • Provjerite da vaš direktorij klijenata sadrži tačne i ažurirane podatke.
 • Imajte potpunu kontrolu nad izazovima i oblastima za poboljšanja u vašem direktoriju klijenata. 
Izgradite temelje za puni potencijal

Izgradite temelje za puni potencijal

Povećajte vaše mogućnosti s našim rješenjem

 • Dođite do vaših klijenata na najpovoljniji način.

 • Optimizirajte mogućnost uspješnih marketinških aktivnosti i namjenskih prodaja.

 • Razvijajte i poboljšavajte odnose s klijentima tako što ćete kontaktirati prave kontakte.
Pratite svoju bazu međunarodnih klijenata

Pratite svoju bazu međunarodnih klijenata

Analizirajte kvalitet podataka širom svijeta

 • Osigurajte da imate kontrolu nad kvalitetom svojih podataka na globalnom nivou.
 • Shvatite faktor rizika u vašim direktorijima klijenata na nordijskom tržištu.
 • Prepoznajte mogućnosti stalne sinhronizacije s najvećom svjetskom korporativnom bazom podataka i mapirajte D&B D-U-N-S® brojeve.

 

Naše rješenje dat će vam jasnu sliku stvarnog statusa kvaliteta vaših podataka. Također ćete dobiti preporuke za mjere koje se trebaju poduzeti i informacije o potencijalu koji možete postići.

Ovo uključuje odgovore na sljedeće:

 • broj duplikata,
 • broj neaktivnih kompanija,
 • status adresa,
 • koji podaci nisu ispravni,
 • kako i s čime možete obogatiti svoje podatke.

Kada se završi kontrola vaše baze klijenata, možemo ju optimizirati i osigurati u skladu s vašim potrebama. Mi ispravljamo netačne podatke, uklanjamo duplikate i usklađujemo podatke s našim konstantno ažuriranim bazama podataka. Ovo pomaže da se unaprijedi administracija i istovremeno oslobodi vrijeme za vaše prodajno osoblje. Badwill i povrati se izbjegavaju kada su sva imena i adrese tačni, što vam također pomaže da smanjite troškove. Rezultat će biti veća tačnost u vašem marketingu, što doprinosi boljem poslovanju i većoj profitabilnosti. Kroz redovna ažuriranja baze klijenata, osiguravate kvalitet vaših podataka i mogućnosti za uspjeh, sada i u budućnosti.

Naše rješenje daje vam mogućnosti da razvijate i optimizirate svoje poslovanje. Mi pregledamo vaše baze podataka i dajemo vam potpuni pregled potencijalnih rizika i mogućnosti. Kvalitet podataka se ocjenjuje i obrađuje s podacima iz Dun & Bradstreet korporativne baze podataka s finansijskim informacijama o 265 miliona kompanija i 30.000 izvora podataka. Uz pomoć D&B D-U-N-S® brojeva i globalnih vlasničkih struktura, mi vam osiguravamo tačne, potpune i aktuelne podatke. Ova analiza daje uvid u obliku jasnog i sažetog izvještaja, objašnjavajući vam kako možete najefikasnije raditi sa svojim podacima. Bez obzira na to radite li na upravljanju rizikom, marketingu, prodaji ili nabavkama, vaše odluke će biti više ciljane i efikasnije sa tačnim podacima.

Osiguravamo sljedeće:

 • Visokokvalitetne podatke - dobijajte tačne informacije s pravim podacima i bez duplikata.
 • Identifikacija rizika - izbjegavajte gubitke i troškove s potpunim podacima o vašim klijentima i njihovim shemama plaćanja.
 • Tržišni potencijal - kreirajte tačnost u vašem marketingu i povećajte prodaju identificiranjem vaših najboljih klijenata. Shvatite gdje ih možete pronaći i gdje leži vaš najveći potencijal.
 • Uštede u lancu nabavke - imajte uvid u portfelj dobavljača i upoznajte se sa skrivenim rizicima i mogućnostima.

Već godinama radimo na kvalitetu podataka i mi poznajemo rizike koji su uključeni ako ne osigurate kvalitet vaših podataka. Dosta toga se može desiti tokom fiskalne godine što može direktno utjecati na vaše prodajne i marketinške rezultate.

Ispunite i pošaljite formu i javićemo Vam se čim prije sa više informacija.

Nazovite nas na

Besplatan broj u BiH

0800 22 337

Get Started Module