Praćenje uspješnosti marketinških akcija u realnom vremenu

Kvalitetni podaci u svim poslovnim sistemima
Kontakt

Čuvajte se lažnih web stranica i osoba koje obećavaju da će dodijeliti Dun & Bradstreet D-U-N-S® broj.  Postoje osobe koje trenutno upravljaju web stranicama pod nazivom dunsverified.co.in, dunsregistration.co.in, dunsregistration.com, dunsnumber.co.in i dunserve.online. Dun & Bradstreet nije povezan sa ovim prekršiteljima i navedenim web stranicama. Budite oprezni u komunikaciji sa takvim ljudima.

check-mark-blue.png

Donosite pouzdane odluke s najnovijim informacijama u svim poslovnim sistemima

check-mark-blue.png

Pojednostavite upravljanje podacima s kvalitetnim informacijama

check-mark-blue.png

Povećajte prihode pojednostavljujući prikupljanje podataka

Kvalitetni podaci u svim poslovnim sistemima

Kvalitetni podaci u svim poslovnim sistemima

Svakodnevno se proizvodi 16 triliona megabajta podataka. Za pojedince, društvo i poslovni sektor, ova ogromna količina informacija istovremeno je i rudnik zlata i izazov.

Jedan od izazova je da se podaci prikupljaju iz različitih izvora. To otvara mogućnost da različiti poslovni sistemi i baze podataka kompanije mogu sadržavati različite, a ponekad i proturječne informacije.

Pošto većina poduzeća postaje sve više zavisna od IT podrške i koristi nekoliko paralelnih poslovnih sistema, MDM postaje sve važniji koncept. MDM je metoda koja osigurava da se sve informacije u svim povezanim sistemima baziraju na istim osnovnim podacima.

Pomoću naših informacijskih rješenja možete razviti svoje sisteme i procese za MDM. Dobijate pristup stalnim ažuriranim kvalitetnim podacima dok istovremeno osiguravate da vaši povezani poslovni sistemi sadrže koherentne informacije.

Osigurajte tačne informacije u svim poslovnim sistemima

Osigurajte tačne informacije u svim poslovnim sistemima

Stalni pristup aktuelnim podacima osiguranog kvaliteta

 • Optimizirajte poslovne procese osiguravajući pristup istim osnovnim informacijama za sve poslovne jedinice i sisteme.
 • Donosite sigurne poslovne odluke uz pristup stalnim ažuriranim zapisima.
 • Pojednostavnite IT podršku kvalitetnim i pravovremenim podacima.
Donosite pametne odluke uz pristup tačnim informacijama

Donosite pametne odluke uz pristup tačnim informacijama

Kontinuirani pristup tržištu osiguranog kvaliteta, poslovnim i kreditnim informacijama

 • Prilagodite korisničko iskustvo pristupom podacima koji jačaju uvid u klijente.
 • Povećajte tačnost i dosegnite prave klijente s personaliziranim ponudama.
 • Optimizirajte upravljanje korisnicima stalnim pristupom ažuriranim informacijama. 
Maksimizirajte korist od podataka o klijentima uz pristup stručnim znanjima

Maksimizirajte korist od podataka o klijentima uz pristup stručnim znanjima

Naši poslovni konsultanti pružaju analize i savjete

 • Razvijte svoje poslovanje s dubljim razumijevanjem aktivnosti i ciljeva baziranih na podacima.
 • Povećajte konkurentnost pristupom podacima za donošenje odluka na strateškom, taktičkom i operativnom nivou.
 • Optimizirajte prodaju i marketing s novim i većim brojem alata koji vam dopuštaju korištenje podataka u vašoj podršci odlučivanju.

Korisnička baza firme se stalno mijenja; stižu novi klijenti, drugi odlaze. Postoji jedan inherentan rizik da će se informacije o klijentima vjerovatno razlikovati u različitim zapisima i tokom vremena. Prikupljanjem svih bitnih podataka  i korištenjem naših rješenja za upravljanje matičnim/glavnim podacima (Master Data Management), uvijek imate glavnu datoteku koja sadrži ažurne i tačne podatke. To znači da se sva poslovna područja mogu uvjeriti da je podrška za njihovo odlučivanje visokog kvaliteta.

Prikupljamo, obrađujemo i rafiniramo podatke iz stotina izvora. Možete izabrati da se pretplatite na redovna ažuriranja i da vam se datoteke dostavljaju ili da  povežete svoje poslovne sisteme s našim otvorenim API-jem za automatska ažuriranja.

Većina kompanija danas ima pristup velikim količinama podataka, ali može biti teško identificirati prave podatkovne tačke koje daju odgovore na poslovne izazove organizacije. Naši analitičari vam mogu pomoći da izvučete više informacija iz svojih podataka i dopunite ih kvalitetnim podacima da biste dobili potpunu sliku.

Oni također mogu djelovati kao procesni i poslovni savjetnici koji bi pomogli povećanju komercijalnih mogućnosti firme, smanjivanju troškova i osiguravanju usklađenosti kada je u pitanju upravljanje podacima.

Konsultanti vrše analitičke usluge za klijente širom Evrope i imaju bogato iskustvo u izgradnji analitičkih modela baziranih na specifičnim poslovnim izazovima. To vam dopušta da se oslonite na sigurnu i kvalitetnu podršku u odlučivanju.

Trend je jasan - marketing i prodaja postaju sve više vođeni podacima. Pravi podaci u pravom trenutku mogu biti ključni za uspjeh u ispunjavanju očekivanja klijenata, pronalaženju novih izvora prihoda i zadržavanju konkurentnosti. Nudimo informacije osiguranog kvaliteta o kompanijama širom Evrope za identifikaciju potencijalnih klijenata, marketing i komunikaciju.

Naši API-ji vam omogućuju da integrirate visokokvalitetne informacije i analitičke podatke s vlastitim sistemima. Omogućuju vam stalno ažuriranje informacija u vašem poslovnom sistemu. API-ji pružaju vam priliku za automatiziranje prikupljanja informacija u svakodnevnom radu.

Dun & Bradstreet možeme osigurati podatke na globalnom nivou i pružiti dinamičku sliku kompanija s kojima poslujete - ili želite poslovati. Na osnovu najveće svjetske baze podataka kompanija, dobijate jasnu sliku o kupcima vaše kompanije, potencijalnim klijentima i dobavljačima. Identificirajte svoje globalne poslovne odnose kroz široke i duboke informacije o tim firmama i kako su one povezane s drugim firmama putem korporativnih vlasničkih struktura. Dobijate pristup poslovnim informacijama za odluke o riziku i kreditima, kao i za vaše prodajne i marketinške napore.

Gospodar matičnih podataka

Dun & Bradstreet kreira visokokvalitetne poslovne informacije kontinuiranim prikupljanjem, poboljšanjem i obogaćivanjem podataka. Naši su podaci visokokvalitetni, pouzdani i konzistentni. Kroz Dun & Bradstreetov obimni DUNSRight™ proces, mi svakodnevno prikupljamo, akumuliramo, pratimo i vršimo kontrolu podataka iz hiljade izvora tako da ih možete koristiti za donošenje profitabilnih odluka za vašu kompaniju.

 • Najveća svjetska korporativna baza podataka sa 250 miliona biznisa
 • 5 miliona ažuriranja dnevno iz 30.000 izvora
 • Najnoviji modeli evaluacije za rejting i bodovanje

Ispunite i pošaljite formu i javićemo Vam se čim prije sa više informacija.

Nazovite nas na

Besplatan broj u BiH

0800 22 337

Get Started Module