500 miliona D-U-N-S brojeva (idemo i dalje)

Čuvajte se lažnih web stranica i osoba koje obećavaju da će dodijeliti Dun & Bradstreet D-U-N-S® broj.  Postoje osobe koje trenutno upravljaju web stranicama pod nazivom dunsverified.co.in, dunsregistration.co.in, dunsregistration.com, dunsnumber.co.in i dunserve.online. Dun & Bradstreet nije povezan sa ovim prekršiteljima i navedenim web stranicama. Budite oprezni u komunikaciji sa takvim ljudima.

By Gary Kotovets & Andrew Crisp, November 3, 2022

U korak sa brzinom podataka

 

 

Podaci za unapređenje strategija i transformacija

Svijet se kreće brzinom bez presedana i nikada nije bio življi sa mogućnostima i potencijalom za napredak. Spremni smo da pokrenemo veću transformaciju u narednih 10 godina nego u čitavom prošlom vijeku, a uvidi stečeni iz podataka će potaknuti naš napredak.

Podaci su postali okosnica poslovnih strategija inovativnih kompanija. Ova okosnica postaje sve kritičnija jer kompanije nastoje bolje izmjeriti svoje ciljeve zaštite okoliša, održivosti i upravljanja. Naši klijenti i drugi menadžeri koriste podatke za:

  • Podupirati osnovne finansijske sisteme – od police osiguranja kuće i automobila do kreditne kartice, poslovnog redita i kvalifikacije i validacije portfelja investicija
  • Riješite se problema globalnog lanca nabavke kroz potvrđivanje dobavljača i obezbjeđivanje transparentnosti u protoku robe
  • Borite se protiv prevare i malverzacija u poslovnom i vladinom programu pomoći
  • Pomozite najnovijoj generaciji preduzetnika u planiranju, pokretanju i razvoju svog poslovanja

 

"Dok su prethodne decenije bile posvećene održavanju koraka sa tehnologijom, lideri naredne decenije će ići u korak sa podacima."

 

Podaci nisu dovoljni

Osnovan 1963. godine, D-U-N-S® broj je postao svjetski najpoznatiji korporativni „otisak prsta“ ili identifikator za povezivanje poslovnih subjekata, povezivanje odnosa i potvrđivanje finansijskog zdravlja. Ovog mjeseca slavimo veliku prekretnicu kao kompanija jer smo premašili 500 miliona D-U-N-S brojeva – samo dvije godine nakon što smo dostigli 400 miliona.

Sa D-U-N-S brojevima dodijeljenim organizacijama širom svijeta, radimo na osnovu najdubljih i najširih podataka u industriji. Imamo temelj da našim klijentima pružimo najpotpuniji, sveobuhvatniji i najpovezaniji pogled na globalni komercijalni pejzaž – od najmanjih mikro i poduzetničkih kompanija do najvećih multinacionalnih javnih kompanija.

Ali svjesni smo da sami podaci neće riješiti najveće poslovne izazove današnjice niti pokrenuti akciju za bolje sutra.

Umjesto toga, to je moć iza brojeva – najnovije tehnologije u današnjem svijetu kao što su umjetna inteligencija i mašinsko učenje, zajedno s našim naučnicima i stručnjacima za analitiku, koji pomažu da se sirovi podaci – savladani na D-U-N-S broju – pretvore u uvide tako da ih organizacije širom svijeta mogu upotrijebiti za donošenje odluka, identificiranje mogućnosti i postizanje boljih rezultata. Broj D-U-N-S danas nije samo broj. To je temelj koji omogućava organizacijama da ovladaju svojim podacima – da se povežu, čiste i efikasno organiziraju podatke kako bi omogućili bolje odlučivanje, upravljali rizikom i identificirali mogućnosti.

Prelazak s analogne na današnju digitalnu ekonomiju znači da možemo mjeriti i pratiti tokove podataka više nego ikada prije – dajući nam ogromnu priliku da unesemo razumijevanje, kontrolu i poboljšanje načina na koji upravljamo našim podacima i koristimo ih na smislenije načine. Kroz naprednu analitiku, prediktivno modeliranje i poboljšanu poslovnu inteligenciju, vjerujemo da će integracija tehnologije i podataka omogućiti donošenje strateških odluka koje će kompanije održati otpornim i inovativnim u neizvjesnoj budućnosti.

Mi u Dun & Bradstreetu strastveni smo u vezi s onim što radimo i uzbuđeni što smo predvodnici u naporima naše industrije da podatke učinimo dostupnima svima, omogućavajući kompanijama svih veličina da utkaju podatke u svoje poslovne strategije, ulažu u tehnologiju koja omogućava njihovim ljudima da donose pametnije odluke svaki dan i oslanjaju se na našu zajedničku budućnost.