D&B Finance Analytics

Dun & Bradstreet platforma na bazi umjetne inteligencije koja povezuje procese od kredita do gotovine

Zatražite besplatan probni pristup

Potpuno Credit-to-Cash rješenje za globalne finansijske timove

 

D&B Finance Analytics je platforma u potpunosti zasnovana na umjetnoj inteligenciji koju pokreće Dun & Bradstreet Data Cloud-za financijske menadžere koji žele transformisati svoje finansijske operacije i smanjiti troškove kroz uvid, automatizaciju i poboljšano korisničko iskustvo. Inteligentna, fleksibilna i laka za korištenje, D&B Finance Analytics omogućuje finansijskim timovima upravljanje rizicima, povećanje operativne efikasnosti, poboljšanje poslovnog uvida i poboljšanje korisničkog iskustva.

 

Upravljajte rizikom

Upravljajte kreditnim rizikom i rizikom potraživanja pomoću vodeće prediktivne analitike i intuitivnih tokova rada. Pomoću D&B Finance Analitics -a možete razumjeti nivo potencijalnog rizika u portfoliju klijenata kako biste smanjili dug, smanjili lose plasmane, skratili vrijeme naplate i poboljšali novčani tok.

Povećajte operativnu efikasnost

Automatizirajte većinu ručnih procesa odlučivanja, praćenja, povezivanja i komuniciranja s klijentima.

Poboljšajte korisničko iskustvo

Omogućite svojim klijentima online portal koji im omogućava pristup njihovim ažuriranim A/R podacima za plaćanje faktura online, praćenje narudžbi i upravljanje njihovim profilom.

Infografik D&B Finance Analytics Kreis

Aplikacije koje se lako mogu implementirati i jednostavno se koriste

D&B Finance Analytics sastoji se od dvije konfigurabilne aplikacije-Credit Intelligence i Receivables Intelligence - koje zajedno stvaraju moćnu platformu za gotovinske kredite.

Infografik D&B Finance Analytics Credit Intelligence

Credit Intelligence

Credit Intelligence pruža trenutni pristup provjerenim poslovnim kreditnim izvještajima u industriji, prediktivnu analitiku i robusne globalne podatke za potpuno upravljanje portfeljem i poboljšani poslovni uvid. Sa svojim mogućnostima upravljanja globalnim portfeljem i poboljšanim izvještajima o uvidu u portfelj, D&B Finance Analytics pomaže vam razumjeti ukupni rizik i identifikovati prilike za rast na vašoj bazi računa, tako da možete bolje upravljati kreditnim rizikom i pratiti svoje globalne klijente.

Infografik D&B Finance Analytics Receivables Intelligence

Receivables Intelligence

Receivables Intelligence je napredna platforma zasnovana na umjetnoj inteligenciji koja vam omogućava dramatično poboljšanje Credit-to-Cash procesa kombinacijom fakturisanja, naplate, plaćanja i upravljanja gotovinom. Njena moćna automatizacija omogućava automatizirane strategije zasovane na riziku, segmentaciju portfelja i digitalno fakturisanje.

Receivables Intelligence se lako koristi i lako implementira – zahtijeva minimalnu IT podršku. Jednostavno se integrira sa svim značajnim ERP alatima i možete je brzo pokrenuti uz posebnu, fleksibilnu podršku. Receivables Intelligence je jedino rješenje za upravljanje potraživanjima koje besprijekorno integrira podatke i analitiku kompanije Dun & Bradstreet za poboljšanje performansi u svim Credit-to-Cash procesima.

 

infographic-dbfa-data-you-can-trust

Vođeni poslovnim podacima kojima možete vjerovati

Imajte povjerenja u jednog od globalnih lidera u oblasti podataka i analitike za donošenje poslovnih odluka koji će pomoći vašoj kompaniji da raste i napreduje. D&B Finance Analytics povezuje korisnike s Dun & Bradstreet Data Cloud-om, koji nudi obimne podatke za odlučivanje i analitičke uvide u više od 400 miliona kompanija - kako malih, tako i onih koje čine većinu svjetskog BDP -a.

D&B Finance Analytics uključuje ocjene rizika koje priprema kompanija Dun & Bradstreet, uključujući D&B PAYDEX®, D&B® Failure Score (procjena vjerojatnoće negativnog događaja) i D&B Viability Rating (procjena održivosti poslovanja)®. Osim toga, Dun & Bradstreet je vodeći provajder informacija o javno dostupnim dokumentima uključujući stečajeve, presude, založna prava, tužbe i podneske na osnovu UCC-a (trgovačkog zakonika iz SAD-a) kao podršku dodatnoj dubinskoj analizi a posjeduju jednu od najvećih poslovnih platnih mreža u svijetu. Zbog toga se kompanije svih veličina širom svijetu oslanjaju na Dun & Bradstreet.

Korisničko iskustvo naših kupaca

 

Saznajte kako je Morningstar smanjio neplaćene obaveze za 75%

 

Pročitajte kako je Securitas grupa automatizacijom povećala nivo automatskih kreditnih odobrenja na više od 90%

 

Saznajte kako je Informatica pojednostavila svoje Credit-to-Cash procese


Pogledajte šta nudi D&B Finance Analytics
 

Zatražite demo verziju i saznajte kako možete iskoristiti ovu sveobuhvatnu platformu za Credit-to-Cash procese kako biste transformisali svoje globalno finansijsko poslovanje.

Zatražite besplatnu demo verziju

Možemo vam pomoći da pronađete pravo rješenje za vaše potrebe!

Stručnjaci smo za podatke i analitiku i voljeli bismo vam pomoći da budete što više kompanija koja funkcioniše na bazi podataka. Popunite vaše podatke tako da naša lokalni prodajni tim može stupiti u kontakt s vama i porazgovarati o opcijama kojima možemo podržati vaš rast.

Pročitajte našu Politiku zaštite privatnosti