DOBITNICI PLATINASTOG CERTIFIKATA BONITETNE IZVRSNOSTI

Provjerite koje su se kompanije svojim nadprosječnim poslovanjem upisale u Platinaste bonitetno izvrsne kompanije i koji je njihov recept za uspjeh.
Tehnopetrol d.o.o Tuzla

Tehnopetrol d.o.o Tuzla

Tehnopetrol d.o.o. | Tuzla, Bosna i Hercegovina 

 

Tehnopetrol d.o.o. se bavi projektovanjem, proizvodnjom, zastupanjem i uslugama remontno-montažnih radova na industrijskim i energetskim postrojenjima i prometom naftnih derivata. Na domaćem tržištu posluju od 1998. do danas vrlo uspješno sa milionskim kapitalom u objektima i opremi i bogatom poslovnom saradnjom sa mnogim kompanijama i institucijama na prostoru BiH. Osnovne karakteristike ove kompanije su fleksibilnost i visoka radna sposobnost za izvršenje preuzetih zadataka. Ključem uspjeha smatraju kvalitet radnika sa dugogodišnjim iskustvom i tehničkom osposobljenosti.  

Hifa Oil d.o.o. Tešanj

 
Hifa-Oil d.o.o. posluje od 2012. i trenutno je jedan od najznačajnijih distributera naftnih derivata u BiH koji pokriva preko 20% tržišta BiH, a od 2009. nastupa i na tržištima regije, uključujući i Evropsku uniju. Prema relevantnim pokazateljima Hifa Oil je među 10 najvećih kompanija u BiH, računajući sva ekonomska područja i aktivnosti. Osim „bijelih“ i „crnih“ derivata Hifa-Oil ulazi i u nove segmente poslovanja komplementarne osnovnoj djelatnosti što omogućava i progresivniji razvoj. Svoje poslovanje je uskladila sa najvećim svjetskim standardima podrazumjevajući sistem upravljanja kvalitetom (ISO 9001) i zaštitom okoliša (ISO 14001.) Kvalitet rada potvrđuje i partnerstvo sa skoro 200 kompanija u ovoj branši te činjenica da može biti adekvatan partner zahtjevnim poslovnim partnerima poput NATO i najvećih svjetskih avio kompanija poput Fly Dubaia i Luftansa Group. 
Elnos Group d.o.o. Banja Luka

Elnos Group d.o.o. Banja LukaElnos Grupa je internacionalni koncern za elektroenergetiku sa domaćom adresom i tradicijom dužom od 75 godina, koji danas zapošljava više od 600 radnika. Kompanija posluje u četrnaest zemalja jugoistočne, centralne i sjeverne Evrope: BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji, Njemačkoj, Švedskoj, Norveškoj, Holandiji, Islandu, Velikoj Britaniji, Španiji i Portugalu. Visokoprofesionalna realizacija najzahtjevnijih projekata modernizacije, rekonstrukcije i izgradnje elektroenergetskih objekata do 400 kV je Elnos Grupu pozicionirala među liderske kompanije u oblasti elektroenergetike.
Ferro-pack d.o.o. Vitez

Ferro-pack d.o.o. Vitez

https://ferro-pack.com/

 

Kompanija FERRO PACK d.o.o. osnovana je početkom 2005. godine sa sjedištem u Vitezu. Osnovna djelatnost kompanije je uvoz, pakiranje i dostribucija rifuznih roba i kao takvi postali su za vrlo kratko vrijeme prepoznatljivi po svojoj specifičnoj djelatnosti, jedinstvenoj u BiH.

Ferro Pack je Tegometall servisni centar za Bosnu i Hercegovinu a u vlastitoj proizvodnji nudi izradu ramova od aluminijskog profila po potrebi kupca, izradu brava i ključeva za Master sistem zaključavanja te Ferro-Pack sisteme za zaštitu od ptica, kao human i ekološki prihvatljiv način zaštite.

 

 

 

MIP d.o.o. Prijedor

MIP d.o.o. Prijedor

https://www.mip.rs.ba/

 

Metalna Industrija Prijedor - MIP - je kompanija koja je, u svojoj šezdesetogodišnjoj praksi proizvodnje zavarenih čeličnih konstrukcija i sklopova, bila pouzdan dobavljač kupcima iz oblasti mašinogradnje, brodogradnje, hidrogradnje, građevinarstva, rudarstva i drugih privrednih oblasti te ostvarila vizije i pozicije prepoznatljivog i respektabilnog dobavljača zavarenih sklopova vodećim evropskim i svjetskim kompanijama.

Ostvarivanje ove vizije i pozicije postavlja pred MIP zahtjev za praćenjem, uvođenjem i poštovanjem savremenih zahtjeva u oblasti kvaliteta. Stoga je usaglašavanje sistema ove kompanije sa zahtjevima međunarodnih standarda za kvalitet izraz volje rukovodstva i zaposlenih da kvalitet postane ključno obilježje prepoznatljivosti. Svi zaposleni su opredjeljeni prema kontinuiranom poboljšanju integrisanog Sistema upravljanja kvalitetom, zaštitom životne sredine i zaštitom zdravlja i bezbjednosti na radu u skladu sa zahtjevima međunarodnih standard ISO 9001/2015, ISO 14001/2015 i OHSAS 18001/2007.

Raspolažu sa 11.000m2 namjenskih proizvodnih hala podjeljenih prema fazama izrade, od pjeskarenja i sječenja do finalnog farbanja u savremenoj automatizovanoj komori za farbanje.

Moćni kranovi kapaciteta do 100 tona nosivosti omogućavaju izradu velikogabaritnih i teških konstrukcija. Sa oko 130 zaposlenih kapacitet, zavisno od strukture proizvoda, iznosi do 4000 tona zavarenih čeličnih konstrucija i sklopova godišnje. Stoga je Metalna Industrija Prijedor spremna za sve poslovne izazove.

 

 

 

RECA d.o.o. Sarajevo

RECA d.o.o. Sarajevo

Slavko Kostić, direktor

https://www.reca.ba/

 

Kellner & Kunz, osnovani 1922. u Beču, jedna su od dvije glavne kompanija RECA grupacije koncentrirane na tržišta industrije i obrtništva, koju čini 28 kompanija u 20 zemalja Evrope.

Reca d.o.o. Sarajevo je kćerka firma Kellner und Kunz AG osnovana polovinom 2002. godine kao kompetentan partner za C-dijelove - sa više od 120.000 kvalitetnih proizvoda, od vrhunskih spojnih elemanata, alata pa sve do hemijskih proizvoda. Posebnu pažnju RECA poklanja kvalitetu proizvoda u svim fazama, sa fleksibilnim servisom dostave robe te brzom isporukom u Bosni i Hercegovini. Trenutno ima 45 zaposlenih od toga 40 komercijalista na terenu.

RECA grupacija servisira kupce u takozvanim “poslovnim jedinicama”, tako da je I RECA Bosna i Hercegovina podijeljena na dvije branše - zanatstvo i autoindustriju. Sa efikasnim poslovnim jedinicama koje su prilagođene zahtjevima kupaca, kompanije RECA grupacije uspjevaju kupcima pružiti vrhunsku uslugu i impresionirati sve one koji imaju dodir sa ovom markom.

Iskrenost, simpatije i pouzdanost su principi po kojima RECA održava saradnju sa svojim poslovnim partnerima. RECA pomaže u optimiziranju radnih procesa te osigurava unaprjeđenje konkurentskih sposobnosti svojih klijenata.

Evo šta je o radu kompanije RECA te njenoj bonitetnoj izvrsnosti izjavio direktor Slavko Kostić:

“Prema svim ekonomskim i, u našem slučaju, trgovačkim parametrima, trudimo se da konstantno povećavamo produktivnost sa novim proizvodima, novim kupcima i sa povećanjem broja uposlenika kod prodaje a kod naplate imamo poseban kompleksan menadžment. Osnovni moto na kojem se insistira je što veća i kvalitetnija identifikacija svih uposlenika sa firmom. Poziciju koju smo postigli na tržištu u ovih 18 godina, u najmanju ruku trebamo zadržati, a želimo je i dalje razvijati kako bi omogućili sigurnost našim uposlenicima i samoj firmi u odnosu na konkurenciju koja trenutno postoji u BiH i naravno prema konkurenciji koja dolazi.

Jedini način da bi se opstalo je što veća izvrsnost u poslovanju. Cerifikat bonitetne izvrsnosti za nas je potvrda da posao koji radimo - radimo ispravno, i predstavlja objektivnu ocjena našeg rada. Certifikat koristimo kao potvrdu o bonitetnoj izvrsnosti na našoj webstranici i u signaturi maila svakog uposlenika i na takav način direktno se predstavljamo kao odgovorni i poželjni poslovni partneri. Reca koristi i bazu podataka rješenja u svakodnevnom radu jer u poslovanju bez ispitivanja boniteta se upuštate u preveliki rizik, koji na ovaj način svodimo na minimum.”