Stav Dun & Bradstreet kompanije o zaštiti podataka

Čuvajte se lažnih web stranica i osoba koje obećavaju da će dodijeliti Dun & Bradstreet D-U-N-S® broj.  Postoje osobe koje trenutno upravljaju web stranicama pod nazivom dunsverified.co.in, dunsregistration.co.in, dunsregistration.com, dunsnumber.co.in i dunserve.online. Dun & Bradstreet nije povezan sa ovim prekršiteljima i navedenim web stranicama. Budite oprezni u komunikaciji sa takvim ljudima.

Dun & Bradstreet Smjernice za podatke drže nas na pravom putu

Dun & Bradstreet Smjernice za podatke drže nas na pravom putu

Svakodnevno upravljamo velikim količinama podataka. Ne treba ni napominjati da se prema svim informacijama odnosimo s najvećim poštovanjem. Sigurnost podataka i lična privatnost jednako su nam važni kao i našim klijentima. U svom se radu zato pridržavamo pažljivo sastavljenim smjernicama i provjeravamo postupke koje primjenjujemo. Upotrebljavamo sigurne sisteme i, naravno, slijedimo važeće zakone, pravila i propise na svim tržištima na kojima poslujemo.

Naša je odgovornost osigurati sigurnost informacija Kojima se koristimo te očuvati privatnost klijenata primjerenom i odgovornom upotrebom. Prikupljanje, upotreba, zadržavanje, zaštita i otkrivanje ličnih podataka uređeni su našim Smjernicama za podatke i našom unutrašnjom Politikom zaštite privatnosti.

Sigurnost i zaštita podataka

Sigurnost i zaštita podataka

Činimo sve što je u našoj moći da bismo osigurali najveću povjerljivost i sigurnost vaših podataka. U tom kontekstu poduzimamo sve potrebne tehničke i organizacijske mjere.

U tom su kontekstu zaštićeni naša mreža, naša infrastruktura i naši informacijski sistemi. Za pristup vašim ličnim podacima ovlaštene su isključivo osobe kojima su oni potrebni za izvršavanje zadataka. Te osobe podliježu strogoj profesionalnoj diskreciji i obavezi pridržavanja svih tehničkih uputstava koji osiguravaju povjerljivost ličnih podataka.

Osim toga, želimo spriječiti neovlaštene osobe da pristupaju vašim podacima, obrađuju ih, mijenjaju ili uništavaju. Konačno, neobrađeni i analizirani podaci zaštićeni su od oštećenja tokom cijelog životnog ciklusa pomoću zaštite podataka, tehnologije i sigurnosnih IT mjera.

Saznajte više o Sigurnost i zaštiti podataka.

U slučaju povrede podataka

U slučaju povrede podataka

Ponekad dolazi do neočekivanih događaja. Zbog toga smo utvrdili planove postupanja u slučaju incidenta. U slučaju povrede podataka koja može predstavljati rizik za vašu privatnost obavijestit ćemo i vas i Komisiju za zaštitu privatnosti u skladu sa svojim zakonskim obavezama. U tom ćemo slučaju poduzeti sve napore da što prije zaustavimo takvu situaciju i ograničimo sve posljedice.

Smanjenje rizika smanjenjem količine podataka

Smanjenje rizika smanjenjem količine podataka

Bez obzira na to čime se bavimo, svi imamo problem sa preopterećenja podacima. Previše stvaramo, previše pohranjujemo i, što je najgore, ne možemo pronaći način da se riješimo podataka koje više ne trebamo. Dun & Bradstreet redovito provodi smanjenje količine podataka, čime ograničava prikupljanje i zadržavanje informacija neophodnih za svoje poslovanje. Smanjenje količine podataka odnosi se na praksu ograničavanja prikupljanja ličnih informacija na ono što je izravno relevantno i potrebno za postizanje određene svrhe.