Često postavljana pitanja

U nastavku donosimo pregled najčešće postavljanih pitanja.

Čuvajte se lažnih web stranica i osoba koje obećavaju da će dodijeliti Dun & Bradstreet D-U-N-S® broj.  Postoje osobe koje trenutno upravljaju web stranicama pod nazivom dunsverified.co.in, dunsregistration.co.in, dunsregistration.com, dunsnumber.co.in i dunserve.online. Dun & Bradstreet nije povezan sa ovim prekršiteljima i navedenim web stranicama. Budite oprezni u komunikaciji sa takvim ljudima.

Činimo sve što je u našoj mogućnosti da bismo osigurali najveću povjerljivost i sigurnost vaših podataka. U tom kontekstu poduzimamo sve potrebne tehničke i organizacijske mjere.

U tom su kontekstu zaštićeni naša mreža, naša infrastruktura i naši informacijski sustavi. Za pristup vašim osobnim podacima ovlaštene su isključivo osobe kojima su oni potrebni za izvršavanje zadataka. Te osobe podliježu strogoj profesionalnoj diskreciji i obvezi pridržavanja svih tehničkih naputaka koji osiguravaju povjerljivost osobnih podataka. Želimo spriječiti neovlaštene osobe da pristupaju vašim podacima, obrađuju ih, mijenjaju ili uništavaju.

U slučaju povrede podataka koja može predstavljati rizik za vašu privatnost obavijestit ćemo vas osobno i Komisiju za zaštitu privatnosti u skladu sa svojim zakonskim obvezama. U tom ćemo slučaju poduzeti sve napore da što prije zaustavimo takvu situaciju i ograničimo sve posljedice.

PRAVO NA PRISTUP

Želite li znati jeste li registrirani u našoj evidenciji i koje podatke imamo o vama? Želite li znati kako smo došli do vaših podataka? Odgovor na sva ta pitanja, kao i ona navedena u nastavku, možete dobiti na temelju svojeg „prava na pristup”.
U skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka, imate pravo tražiti sljedeće informacije o sebi:

  1. jeste li uključeni u našu evidenciju

  2. što radimo s vašim podacima

  3. kategorije vaših podataka koje upotrebljavamo

  4. koji su primatelji ili kategorije primatelja kojima možemo prenijeti vaše osobne podatke

  5. rok uporabe vaših podataka

  6. potvrda postojanja vaših prava (pogledajte u nastavku)

  7. izvor vaših podataka (ako nam niste sami pružili podatke)

  8. potvrda postojanja automatskog profiliranja o vama, pozadinska logika, značenje i posljedice

  9. jesu li informacije prenesene izvan Europskog gospodarskog prostora i jesu li poduzete mjere zaštite u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka.

PRAVO NA PRENOSIVOST PODATAKA

Također imate pravo na prenosivost osobnih podataka koji se odnose na vas i koje ste izravno prenijeli nama.

PRAVO NA PRIGOVOR

U slučaju spora glede obrade vaših podataka možete zatražiti ograničenje obrade svojih podataka. U tom slučaju vaše podatke nećemo upotrebljavati do rješenja spora.

PRAVO ZA ZABORAV

Također imate pravo zatražiti da se vaši podaci potpuno uklone iz naše baze podataka u slučajevima navedenima u zakonu (protuzakonita obrada, obrada koje ne odgovara svrsi, povlačenje pristanka za obradu na koju ste pristali...). Ovo pravo primjenjuje se i kada ostvarujete svoje pravo na prigovor u svrhu izravnog oglašavanja.

Saznajte više o svojim pravima.

Da. U tom slučaju svaka obrada vaših podataka bit će zaštićena u skladu sa zakonskim odredbama. Osigurat ćemo da predviđeni postupci poštuju razinu zaštite vaših podataka koja je istovjetna razini zaštite koja postoji u Europskoj uniji, prije svega uporabom zaštita privatnosti ili potpisivanjem ugovornih odredbi koje je utvrdila Europska komisija.