Data Cloud kompanije Dun & Bradstreet

Iskoristite najpotpunije poslovne podatke i uvide na svijetu za svoj rast i razvoj.

Neka podaci rade za vas i za vaše ciljeve

Neka podaci rade za vas i za vaše ciljeve

Danas, u vrijeme ubrzanih promjena u poslovnom svijetu, organizacijama je potreban efektivan način korištenja podataka – i sa njima povezanih uvida – kako bi povećale rast i ostvarile uspjeh. Podaci su od suštinske važnosti za stvaranje kompletne slike kupaca, potencijalnih kupaca, dobavljača i partnera neophodnih za unaprijeđenje tokova rada, sistema i timova. Međutim, prikupljanje podataka je komplikovano, podaci se stalno mijenjaju, a kontekst je od ključnog značaja.

Data Cloud kompanije Dun & Bradstreet nudi najkompletnije poslovne podatke i analitičke uvide na svijetu kako bi se zadovoljile najvažnije poslovne potrebe današnjice. Zato se 90% kompanija sa liste Fortune 500, kao i kompanije svih veličina širom svijeta, oslanja na proizvode Dun & Bradstreet kako bi olakšali rast i zaštitili svoje poslovanje.

Podaci i uvidi kompanije Dun & Bradstreet, koji se pružaju preko Data Cloud-a i rješenja koja oni pokreću, pomažu klijentima da poboljšaju poslovne rezultate kroz povećanje prihoda i marži, upravljanje rizikom i održavanje usklađenosti s propisima.

Naš Data Cloud

Naš Data Cloud

Izdvajamo se po višestranom pristupu kreiranju, njegovanju i održavanju Data Cloud-a. Ne samo da prikupljamo podatke iz desetina hiljada javnih izvora, već imamo i vlasničke podatke koji su dostupni samo preko kompanije Dun & Bradstreet. Dodajte na to aktivnost vezanu za podatke u samom Data Cloud-u i vlasničku analitiku – često temeljenu na ogromnoj količini historijskih podataka – i brzo postaje jasno kako možemo tvrditi da nudimo najsveobuhvatnije poslovne podatke. Na primjer:

  • Pristup odabranim podacima sa svih meridijana od ključne je važnosti za svjetsku trgovinu, a imajući u vidu da samo mali procenat svjetskih kompanija podnosi javne finansijske izvještaje, naši podaci predstavljaju izvor pouzdanih informacija o javnim i privatnim kompanijama.
  • Vjerujemo da smo u jedinstvenoj poziciji da povežemo podatke s odgovarajućim subjektom i imamo obimnu intelektualnu svojinu sa oko 100 od 210 patenata posvećenih ovoj funkciji. Naša sposobnost povezivanja i utvrđivanja identiteta omogućava nam da pronađemo smisao u širokom univerzumu podataka, da pretvorimo haos u red i da taj red stavimo svojim klijentima na raspolaganje.

Vjerujemo da smo jedini pružalac ovog reda veličine koji posjeduje i poslovne kreditne podatke iz cijelog svijeta i sveobuhvatne podatke iz javne evidencije povezane putem jedinstvenog identifikatora koji omogućava preciznu procjenu javnih i privatnih kompanija širom svijeta. Uz ovako preciznu procjenu, klijenti mogu reagovati u skladu s podacima i iste iskoristiti kao konkurencijsku prednost..

Curious to know more?

Fill in your details and we'll contact you soon:

Read our Privacy Policy