Pomažemo klijentima da rastu i napreduju

Naši podaci, uvidi i platforme temeljene na umjetnoj inteligenciji daju mogućnost klijentima širom svijeta da poduzimaju pametnije aktivnosti koje im donose konkurencijsku prednost

world map black and white bisnode

Naši podaci

Organizacije širom svijeta koje su ispred svog vremena vjeruju kompaniji Dun & Bradstreet kada su u pitanju podaci i analitički uvidi koji definišu čitave kategorije i koriste naša kompletna rješenja kao vodič za dobitne strategije i pametne aktivnosti.

U centru smo ključnih inicijativa ovih organizacija i predstavljamo onaj element više koji im pomaže u povećanju prihoda i marže, ublažavanju rizika i održavanju usklađenosti s propisima. Ono što razlikuje Dun & Bradstreet od drugih kompanija je red veličine, dubina, raznovrsnost i tačnost naših poslovnih podataka koji se neprestano šire.

Saznajte više o našoj Data Cloud usluzi

Bridge at sunrise

Naša analitika

Zahvaljujući bogatoj vlasničkoj bazi podataka i sredstava vezanih za podatke poput ogromne količine istorijskih podataka o programu globalne trgovine, kao i svjetskom timu iskusnih stručnjaka za podatke, Dun & Bradstreet ima jedinstvenu mogućnost da vam pruži uvid koji vam je potreban po pitanju kupaca, dobavljača i drugih poslovnih partnera. Koristimo mašinsko učenje/umjetnu inteligenciju (AI), a primjenjujemo i najnovije statističke tehnologije i metodologiju kako bismo napravili izuzetno efikasne prediktore, rejtinge, skorove i napredne analitičke modele.

Saznajte više o našoj Analytics usluzi

Road crossing people

D-U-N-S® broj

D-U-N-S broj kompanije Dun & Bradstreet jedinstveni je devetocifreni identifikator za kompanije. Ovaj broj se dodjeljuje kada putem našeg patentiranog procesa za rješavanje pitanja identiteta, koji je dio naše DUNSRight metodologije, identificiramo kompaniju kao jedinstvenu u odnosu na sve druge u Dun & Bradstreet data cloud-u. Zajmodavci i potencijalni poslovni partneri često navode D-U-N-S brojeve kako bi lakše predvidjeli pouzdanost i/ili financijsku stabilnost određene kompanije. D-U-N-S brojevi omogućavaju i identificiranje odnosa između privrednih subjekata (hijerarhiju i povezanost).

Saznajte više o našoj D-U-N-S® broj usluzi

city skyline light colors

Naša svjetska mreža Worldwide Network

Globalne poslovne informacije

Globalna priroda našeg Data Cloud-a predstavlja našu jedinstvenu prednost (USP). Iako danas poslujete u jednoj regiji, vrlo je vjerovatno da će vaše poslovanje prerasti državne granice ili da ćete stupiti u dodir s interesnim stranama u drugim regijama, što pristup globalnim podacima i analitici čini ključnom komponentom svih uspješnih kompanija bilo koje veličine.
Prepoznali smo vrijednost lokalnih stručnjaka kad je riječ o izvorima globalnih podataka, tako da smo uspostavili Worldwide Network kompanije Dun & Bradstreet – globalno partnerstvo bez premca sa vodećim svjetskim pružaocima poslovnih informacija u različitim zemljama širom svijeta, što našim klijentima omogućava rast i razvoj. Podaci, uvidi i platforme zasnovane na umjetnoj inteligenciji daju mogućnost klijentima da preduzimaju pametnije aktivnosti koje im donose konkurencijsku prednost. Podatke koje imamo dobijamo direktno od naših partnera, koji su dio „lanca nabavke podataka“ i dio mreže izvrsnosti koja poštuje najviše standarde.

Saznajte više o našoj Worldwide Network usluzi

Naši klijenti

Na današnjem tržištu, kompanije moraju znati više o podacima nego ikada do sada. Zato se skoro 90% kompanija sa liste Fortune 500™, kao i kompanije svih veličina širom svijeta, oslanjaju na Dun & Bradstreet.

Business Data & Data QualityAccess our high quality data about businesses and consumers, clean and enrich your own – smart decisions need smart data.
Read more
Marketing & Sales
Find new prospects for sales, segment and target accurately for marketing and enhance the customer experience.
Read more
 Risk & Credit
We can help you with Credit Reports, Risk Decisioning, Monitoring and portfolio management as well as with AML/KYC.
Read more 
Analytics & Insights
We have the best analytics team in Europe, delivering crucial insights about your customers, prospects and partners. 
Read more