Ocjena potrošača

Usmjerite procjene kredita za privatne potrošače
check-mark-blue.png

Recite da za više klijenata s efektivnom optimizacijom rizika

check-mark-blue.png

Pojednostavite upravljanje automatiziranim procesima

check-mark-blue.png

Donesite vjerodostojne odluke o kreditima s potpunom dokumentacijom

Upravljajte kupcima i rizicima

Upravljajte kupcima i rizicima

Raspon proizvoda i usluga na tržištu se stalno povećava. Isto vrijedi i za dostupnost. Biti u stanju kupiti ono što želite, kad god to želite, danas se smatra normalnim kao i činjenica da se potrošnja odvija u cijelosti prema uslovima kupca. Zahtjevi koje to stavlja pred kompanije nadilaze samo relevantnu i atraktivnu ponudu. Biti u stanju prihvatiti kupca koji želi platiti računom, u trenutku kada je spreman naručiti, neophodno je u današnjem svijetu. Sposobnost da se odmah procijeni kreditni položaj klijenta za svaku kupovinu je izuzetno kritična za posao.

Posljedica donošenja brze odluke je često povećan rizik. Dugotrajno istraživanje za procjenu sposobnosti kupca da plati više nije izvedivo. Bisnodeova ocjena potrošača pojednostavljuje taj proces i pomaže u davanju kredita na osnovu jedinstvenih potreba i situacije vaše kompanije. Optimizacija rizika omogućuje prihvatanje većeg broja korisnika s nepromijenjenim ili čak smanjenim rizikom za vas. Istovremeno možete automatizirati proces kako biste mogli zadovoljiti korisnike prema njihovim uslovima.

Šta je ocjena potrošača?

Šta je ocjena potrošača?

Procjena i ocjena sposobnosti potrošača da plati

Bisnodeova ocjena potrošača je model za procjenu kreditne sposobnosti privatnih potrošača korištenjem historijskih podataka za predviđanje budućih događaja. Procjenjujemo rizik da se pojedinca prijavi nadležnim tijelima zbog neplaćanja duga. Rezultati ove procjene ukazuju na vjerovatnost primanja uplata od određenog korisnika i sastavljaju se u ocjenu. Što je veći rezultat, to je bolja sposobnost kupca da plati. To vam omogućuje da znate kome biste trebali odobriti ili odbiti kredit i pomaže vam da provjerite jesu li vaše aktivnosti za odobravanje kredita profitabilne.

Osigurajte fleksibilnost u upravljanju kreditima

Osigurajte fleksibilnost u upravljanju kreditima

Procjene rizika optimizirane na osnovu vaših potreba

  • Napravite procjene na osnovu vaše specifične sposobnosti preuzimanja rizika i tolerancije integrirajući Ocjenu potrošača u vašu kreditnu politiku.
  • Usmjerite upravljanje i donesite uvjerljive odluke automatizacijom kreditnog postupka.
  • Prilagodite odobravanje kredita i omogućite razlikovanje rizika jasnim identificiranjem visokorizičnih i niskorizičnih korisnika.

 

Povećajte potencijal i osigurajte više poslova

Povećajte potencijal i osigurajte više poslova

Pouzdane informacije za pametne odluke o kreditiranju

  • Prihvatite više klijenata s obzirom na više varijabli kako biste omogućili jasnu cjelovitu procjenu.
  • Razvijte svoju kompaniju uz pomoć tačnih i objektivnih kreditnih procjena.
  • Povećajte profit optimiziranjem odobravanja kredita bez povećanja ukupnog rizika