Naš pristup riziku i kreditu

Optimizirajte svoj kreditni rizik s pravim podacima za donošenje odluka

Optimalni nivo rizika

Ravnoteža između sigurnog i agresivnog

Savremeni poslovni život postavlja visoke zahtjeve za efektivne procese kreditiranja. Automatizacija odluka o kreditiranju i integracija podataka o donošenju odluka u vlastite sisteme preduzeća omogućava sigurne, dosljedne i brze odluke o kreditiranju.

Suština našeg pristupa riziku i kreditima je u optimizaciji rizika. Za društvo s niskim nivoom rizika, pretjerano restriktivna kreditna procjena može predstavljati kamen spoticanja za poslovanje. Slično tome, pretjerano visoki rizik može biti razoran. Radi se o pronalaženju ravnoteže između sigurnosti i poslovnih prilika, gdje je od ključne važnosti imati tačne podatke na kojima se odluke zasnivaju. Naši visokokvalitetni poslovni podaci pružaju velike mogućnosti za procjenu rizika kako portfelja vaših kupaca ili dobavljača u cjelini, tako i u odnosu na pojedinačnog kupca ili dobavljača. S pravim podacima za donošenje odluka, možete donositi sigurne - pa ipak agresivne - odluke o kreditiranju koje vode do povećane profitabilnosti i više poslovanja.

Naši modeli ocjenjivanja boniteta za društva

Naši modeli ocjenjivanja boniteta za društva

AAA - najbolje dokazani model ocjenjivanja na tržištu

Bisnodeov model ocjenjivanja AAA jedan je od najstarijih, najpoznatijih i dokazanih modela za procjenu kreditnog stanja preduzeća. Bazira se na podacima iz pouzdanih švedskih izvora kao što su Ured za registraciju trgovačkih društava, Poreska agencija, Statistika Švedske, Agencija za provedbu zakona i Agencija za mapiranje, katastar i zemljišnu registraciju. AAA se bazira na 2.400 parametara odlučivanja, stvarajući razumljivu ocjenu koja čini osnovu Bisnodeovih kreditnih rješenja. 

S našim modelom bonitetnog ocjenjivanja možete optimizirati svoj kreditni rizik, povećati profitabilnost i kreirati nove poslove. 

SAZNAJTE VIŠE O AAA

Naše ocjenjivanje kreditnog stanja za kupce

Naše ocjenjivanje kreditnog stanja za kupce

Efektivno ocjenjivanje boniteta za fizičke osobe

Bisnodeova Ocjena kupca je model za procjenu kreditne sposobnosti fizičkih osoba gdje analiziramo obrasce ranijih plaćanja kako bismo donijeli zaključke o budućnosti. Izmjerivši zajedno nekoliko različitih varijabli i tumačeći rezultate iz cjelokupne procjene, dajemo korisnu osnovu za odluke. Bisnodeova Ocjena kupca povećava vašu sposobnost za brzo, fleksibilno a ipak pouzdano donošenje odluka o kreditiranju.

SAZNAJTE VIŠE O OCJENI KUPCA

Rješenja

Rješenja koja nudimo osiguravaju da svi podaci – Vaši i oni koje Vam mi dostavimo – budu visokokvalitetni. Analiziranjem baze podataka Vaših klijenata i usklađivanjem s tačnim informacijama možete donositi osnovane odluke, biti sigurni u to s kim poslujete i pojednostaviti Vaše aktivnosti marketinga i prodaje.