ŠTA RADIMO

Mi pojednostavljujemo poslovne odluke naših kupaca

Dun & Bradstreet omogućava pametne poslovne odluke

Mi smo stručnjaci u visokokvalitetnim podacima

Svako ponekad treba pomoć da donese odluke. Specijalizirani smo za prilagođavanje kreditnih, poslovnih i tržišnih informacija koje olakšavaju našim korisnicima pametne odluke. Slušamo potrebe naših klijenata i dajemo im precizne i relevantne podatke na kojima mogu da temelje odluke. 

Svakodnevno privatni potrošači, organizacije i kompanije stvaraju ogromne količine podataka. Zapravo, 90 posto svjetskih podataka je nastalo samo u posljednje dvije godine. U Dun & Bradstreet-u koristimo samo podatke najvišeg kvaliteta. Također imamo znanje potrebno za kombiniranje tih podataka s vlastitim podacima naših kupaca kako bismo pružili informacije koje se inače nisu mogle pronaći.

Imamo pristup ogromnim količinama lokalnih i globalnih podataka te imamo analitičku stručnost za preoblikovanje apstraktnih podataka u relevantnu podršku odlučivanju. Možemo interpretirati velike količine podataka kako bismo pronašli obrasce i trendove koje drugi ne mogu vidjeti. Također možemo dati uvid u informacije i predstaviti jasne odgovore koji olakšavaju našim klijentima da djeluju sa sigurnošću.

Naši analitičari su stručnjaci u otkrivanju novih trendova, obrazaca i ponašanja potrošača u ranim fazama. Pružamo činjenice, odgovore i uvide u informacije koji su potrebne klijentima da bi donijeli sigurne poslovne odluke. Također provjeravamo da ti podaci budu integrirani u dnevne tokove rada i da su dostupni u pravo vrijeme, na pravom uređaju i na način koji je jasan i jednostavan za razumijevanje.

Želimo da bude lako donositi odluke. Stoga stalno razvijamo nove načine za naše klijente za pristup podacima za donošenje odluka koji su im potrebni. Koristeći novu tehnologiju, te informacije možemo integrirati u računare, telefone ili sisteme naših kupaca kako bi im mogli pristupiti s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Kako naši podaci visokog kvaliteta mogu pomoći pri donošenju pametnih odluka

Izvori podataka, formati i sigurnost

Izvori podataka, formati i sigurnost

Mi obrađujemo velike količine podataka i ozbiljno shvatamo tu odgovornost.

Dun & Bradstreet obrađuje ogromne količine podataka svaki dan. Usklađujemo podatke od hiljade dobavljača i imamo pristup najpotpunijem poslovnom imeniku na svijetu.

Ukupno imamo hiljadama službenih izvora podataka koje analiziramo na osnovu potreba naših kupaca. Sve se informacije obrađuju i analiziraju u skladu s brojnim pravilima odlučivanja. Za nas je bitno i očigledno da moramo čuvati povjerljivost naših klijenata i upravljati osjetljivim informacijama na siguran način.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠIM IZVORIMA PODATAKA

Smart data

Smart data

Mi rafiniramo velike podatke (big data) u pametne podatke

Svakog dana se proizvodi 16 triliona megabajta podataka širom svijeta. Za pojedinca, poslovnu zajednicu i društvo u cjelini, ova ogromna količina informacija je zlatni rudnik, a također i veliki izazov. To znači da izvučemo najbolje informacije iz svih ogromnih količina stvorenih podataka i dostavljamo tačne podatke i ispravne analize u pravom trenutku.

To klijentima daje mogućnost da donose pametne odluke i unapređuju svoje poslovanje. Tek tada veliki podaci postaju pametni.

SAZNAJTE VIŠE O smart data

Globalno poslovanje s Dun & Bradstreetom

Globalno poslovanje s Dun & Bradstreetom

Pristup globalnim poslovnim informacijama

Dun&Bradstreet's svjetska mreža uključuje informacije od više od 265 miliona kompanija u 240 zemalja. D&B prikuplja podatke od 30.000 službenih izvora i obavlja 5 miliona ažuriranja svaki dan. Kao naš korisnik, imate pristup cijeloj mreži istovremeno zahvaljujući našem lokalnom znanju i stručnosti.

SAZNAJTE VIŠE O KOMPANIJI DUN & BRADSTREET

Naš pristup riziku i kreditima

Naš pristup riziku i kreditima

Povećani prihod uz optimizaciju rizika

Naš pristup riziku i kreditu uključuje optimizaciju, a ne minimizaciju rizika. Previše oprezna strategija rizika i prekomjerno ograničavajuće kreditne procjene koče poslovanje. Preuzimanje rizika, s druge strane, može biti razorno. Izazov je pronaći ravnotežu između sigurnosnih i poslovnih mogućnosti, a ključ za to je pouzdana podrška odlučivanju koja se temelji na visokokvalitetnim podacima.

NAUČITE VIŠE O RIZIKU I KREDITU

Donesite pametne poslovne odluke

Otkrijte šta pametni podaci (Smart Data) i analize mogu učiniti za Vas i Vašu kompaniju.

Obogatite svoje poslovne podatke i osigurajte njihovu tačnost

Upotrebite #SMARTDATA kako biste imali potpunu sliku o vašem klijentu, preduzeću, rizicima i mogućnostima.

  • Provjerite kvalitet svojih podataka
  • Obogatite svoje podatke naprednim izvorima podataka

Povećajte uspješnost poslovanja

Upotrebite #SMARTDATA kako biste pronašli nove klijente, povećali prodaju, smanjili rizik od održavanja i izgradnje dugoročnih odnosa sa klijentima.

  • Pronađite nove poslovne partnere i poslove
  • Upravljanje rizicima i povećanje rentabilnosti (upravljanje kreditnim rizicima)
  • Rast i razvoj kupaca
  • Osigurajte usklađenost poslovnih procesa

Automatizirajte svakodnevne poslovne odluke

Koristite #SMARTDATA za efikasno donošenje odluka u svakodnevnom poslovanju.

  • Povećajte efikasnost marketinških kampanjia i aktivnosti
  • Automatizirajte upravljanje rizicima
  • Povežite informacije s poslovnim procesima

Nudimo Vam podršku kroz putovanje za klijente

Koristite pametne podatke kako biste u prodaji od potencijalnih napravili lojalne klijente

Pronađite nove klijente

Koristite pametne podatke kako biste privukli klijente koji će se najlakše odlučiti za kupovinu — pri stepenu rizika koji odgovara Vašim poslovnim ciljevima. Putem podataka o tržištu i modela analize, možemo Vam pomoći da pronađete najbolje potencijalne klijente i predvidite najbolji trenutak za prodaju.

Da li ste spremni da počnete koristiti podatke da biste pokrenuli svoje poslovanje?

Nazovite nas

Naše radno vrijeme je od 8h do 16h.

0800 22 337

Povećajte konverziju

Ubrzajte konverziju Vaših najboljih klijenata korištenjem pametnih podataka kako biste unaprijedili kriterije i procese Vaših ponuda. Prilagodite Vaše ponude i poboljšajte ROI za različite segmente klijenata kombiniranjem finansijskih informacija i podataka o tržištu za svakog potencijalnog klijenta.

Da li ste spremni da počnete koristiti podatke da biste pokrenuli svoje poslovanje?

Nazovite nas

Naše radno vrijeme je od 8h do 16h.

0800 22 337

Želite li da Vas kontaktiramo?

Pokrenite dodatnu prodaju

Koristite pametne podatke za efikasnije djelovanje u stvarnom vremenu – u prilikama za poboljšanje prodaja i situacijama koje ukazuju na izmjene u stepenu rizika za klijente. Integracijom naših analitičkih alata za pametne podatke s Vašim CRM-om ili sistemima za automatizaciju marketinga i podršku prodaji, možemo Vam pomoći da svakodnevno predvidite najbolje prilike za prodaju i podršku klijentima. Istovremeno Vam pomažemo pri upravljanju nastalim rizikom.

Da li ste spremni da počnete koristiti podatke da biste pokrenuli svoje poslovanje?

Nazovite nas

Naše radno vrijeme je od 8h do 16h.

0800 22 337

Želite li da Vas kontaktiramo?

Izgradite lojalnost klijenata

Koristite pametne podatke za neprekidni nadzor i upravljanje odnosom s klijentima kroz životni ciklus klijenata. Integracijom naših analitičkih alata za pametne podatke s Vašim CRM-om, CX-om ili sistemima za automatizaciju marketinga možemo Vam pomoći pri upravljanju odnosima sa svim svojim klijentima.

Da li ste spremni da počnete koristiti podatke da biste pokrenuli svoje poslovanje?

Nazovite nas

Naše radno vrijeme je od 8h do 16h.

0800 22 337

Želite li da Vas kontaktiramo?