OKOLIŠ

Rad na zaštiti okoliša prirodni je dio svakodnevnih poslova u Bisnodeu
Okoliš je prioritet - svaki dan

Okoliš je prioritet - svaki dan

Rad na zaštiti okoliša sastavni je dio svakodnevnih poslova u Bisnodeu. Ne samo da težimo postizanju naših postavljenih ciljeva zaštite okoliša, nego i neprestano postavljamo izazove pred sebe mjerenjem i praćenjem rezultata te obučavanjem naših zaposlenika.

  • Bisnode slijedi postojeće zakone o zaštiti okoliša, propise i pravila, a mi se neprestano ažuriramo o svim promjenama.
  • Kontinuirano radimo na smanjivanju ekološkog utjecaja uključivanjem ciljeva zaštite okoliša u poslovni plan kompanije.
  • Bisnode se zalaže za podizanje nivoa svijesti o okolišu među našim zaposlenicima kroz trajnu obuku i informacije o našem radu u zaštiti okoliša i općenito o pitanjima zaštite okoliša.
  • Postavili smo ekološke zahtjeve u bilo kojoj nabavci koja prelazi 500 000 SEK.
  • Bisnode pruža prvenstveno digitalne usluge s niskim utjecajem na okoliš.
  • Nastojimo uvijek da ponudimo našim klijentima digitalnu alternativu poštanskim pošiljkama, kao što su kopije digitalnih podataka o kreditnim karticama i elektronske fakture.
Sistem upravljanja okolišem

Sistem upravljanja okolišem

Stalno mjerimo, pratimo i razvijamo svoj okolišni rad

Rad na zaštiti okoliša je prirodan i sastavni dio našeg svakodnevnog poslovanja, a Bisnode mjeri utjecaj našeg poslovanja na okoliš. Naš poslovni plan sadrži specifično navedene ciljeve i aktivnosti u zaštiti okoliša, a vlasništvo nad istim je jasno delegirano kroz naš upravni tim.

Baš kao i drugi dijelovi našeg poslovanja, ciljevi zaštite okoliša kontinuirano se razvijaju, mjere i prate, a prikazani su i u našim izvještajima koji su u toku.

Ukupne emisije Bisnodea: 1000 tona CO2E

Emisije stakleničkih plinova variraju tokom vremena i često zavise od promjena u organizaciji, poput širenja ili smanjenja operacija. Stoga je uvijek važno koristiti relativna mjerenja (ključni indikatori) koji uzimaju u obzir te varijacije. Oni su prikazani u tabeli u nastavku:

Infograf Koldioxidutsläpp Bisnode-01.png