Novosti

Potaknite rast poslovanja naprednom analitikom i umjetnom inteligencijom

21 apr 2020

Preoblikujte odnose s kupcima u lancu vrijednosti, smanjite nepotrebne aktivnosti i postanite uspješniji pomoću Bisnode analitičkih usluga. Kombinujući pouzdane podatke i vlastite naučne pomake, Bisnode nudi rješenja koja savršeno odgovaraju vašim potrebama.

Jedno od rješenja posebno je relevantno i dobrodošlo u ovim vanrednim vremenima – riječ je o pametnom pretraživanju potencijalnih klijenata na globalnom nivou za ekosisteme elektronskog trgovanja (Smart Global Prospecting).
 

Pametne odluke od poslovnih registara do marketinga na osnovu umjetne inteligencije

Kao neprikosnoveni lider na području informacija o poslovnim podacima, razumijemo izazove s kojima se kompanije suočavaju u ovom sve složenijem svijetu, kao i razloge zašto ne rastu i ne napreduju dovoljno brzo, jer je teško imati sveobuhvatan uvid u kupca u stvarnom vremenu u svakom trenutku poslovanja.

Zbog toga smo u Bisnodu osnovali naprednu jedinicu za analitičke usluge. To smo uspjeli napraviti jer smo, prvo imali prikupljene podatke, a zatim i potrebnu stručnost. Bisnode okuplja najbolje evropske stručnjake i analitičare podataka. Zajedno smo razvili vlastite UI metode za rješavanje problema naših klijenata, podržali njihovu digitalnu transformaciju i pokrenuli njihov rast.
 

Sada je vrijeme za prelazak sa odluka na temelju emocija na aktivnosti vođene podacima

Osmislili smo poslovni svijet u kojem kompanije koriste naprednu analitiku i umjetnu inteligenciju kako bi iskoristili najbolje što tehnologija trenutno nudi. Želimo da naši klijenti nadiđu ustaljene prakse upravljanja odnosima s kupcima i počnu uključivati sreddstva nove generacije poput prediktivne analitike, pametne segmentacije i uvida u stvarnom vremenu. Ove će vam metode olakšati svakodnevni posao: odrediti prioritete zadataka, povećati povrat ulaganja, smanjiti količinu energije za nepotrebne aktivnosti i ubrzati i pojednostaviti svoje procese.

Uvjereni smo da to možete postići uravnoteženom kombinacijom paketa tehnoloških rješenja i posebnim konsultantskim uslugama. To je hibridni model pružanja usluga koji je ključan za korištenje podataka za konkurentsku prednost.
 

Bisnode pruža i poboljšava cjelokupnu kontrolu korisničkog iskustva

Naša misija je pružiti svojim klijentima sveobuhvatan pregled svih njihovih sudionika u lancu vrijednosti, i unaprijediti kontrolu i nadzor u stvarnom vremenu u svim aspektima odnosa s kupcima.

Koristeći naprednu analitiku i umjetnu inteligenciju, posvećeni smo upoznavanju naših klijenata s novim tehnološkim svijetom i pružanjem alata za podatake koji im trebaju kako bi postali bolji od svojih konkurenata.
 

Upotreba analitike za provjerene probleme u stvarnom životu

Koristimo rješenja analitike i umjetne inteligencije za rješavanje opipljivih izazova i ispunjavanje potreba koje se javljaju u životnom ciklusu korisnika. Kao neprikosnoveni lider na ovim područjima, fokusirani smo na prodaju, marketing, kreditni rizik i usklađenost.

Naša rješenja, između ostalog, uključuju pronalaženje najvrjednijih prodajnih kontakata, identificiranje vašeg sljedećeg najprofitabilnijeg kupca, otkrivanje namjere kupovine, smanjenje stope odustajanja, pružanje uvida u aktivnosti koje možete preduzeti i praćenje kreditnog rizika u stvarnom vremenu.
 

Kako to postižemo?

Bisnode pruža analitička rješenja s dodatnom vrijednošću koristeći specifičnu kombinaciju tri ključne komponente.
 
 
Kvalitet podataka
 
Bisnode znanje temelji na stručnom znanju o podacima. Znamo kako obraditi i strukturirane i nestrukturirane podatke, bez obzira na njihov izvor, čak i one koje nam pošalju sami klijenti.
 
Nauka o podacima
 
Stručnjaci i analitičari podataka u Bisnodeu koriste najnaprednije analitičke mogućnosti i vlastitu UI tehnologiju.
Savjetovanje o podacima
 
Stručnjaci za podatke kompanije Bisnode omogućavaju da klijenti u potpunosti iskoriste svoja digitalna sredstva i dodatno poboljšaju kvalitetu rezultata.
Razvijte svoje podatke
 
Kvalitet podataka preduslov je za početak uspješnog analitičkog putovanja.
Predviđajte
 
Pretvorite podatke u uvid u svoje kontakte i kupce, usredsredite se na najvažnije od njih i predvidite rizike.
Donosite odluke na osnovu činjenica
 
Uzmite uzde u svoje ruke i donosite odluke na osnovu podataka u stvarnom vremenu. Svaka će odluka dopuniti sistem i poboljšati ishode.
 

 

S ovim receptom s tri sastojka moći ćete pronaći hibridna rješenja i stvoriti pouzdanu tehnološku bazu i prilagođene alate, koji pružaju najbolju moguću konfiguraciju.
 

Prihvatite prednosti Bisnode analitičkih usluga

Osim cjelokupnog lanca vrijednosti klijenata, imate tri ključna trenutka istine.
  1. Otkriće - Kako otkriti vanjski svijet i mogućnosti;
  2. Konverzija - kako pretvoriti mogućnosti u klijente;
  3. Iskustvo - Kako pristupiti klijentima i razvijati odnose.

Svaki od ovih trenutaka predstavlja nove mogućnosti koje se mogu iskoristiti, probleme koje treba riješiti i prepreke koje treba prevladati, posebno u područjima prodaje, marketinga, kreditnog rizika i usklađenosti. Bisnode je razvio vlastita rješenja za sve ove slučajeve.
 

Naše dosadašnje iskustvo najbolje je obećanje vašoj budućnost

Bisnode se može pohvaliti dugom istorijom pružanja poslovnih informacija i upravljanja velikim količinama podataka. Danas smo to znanje povezali s jednim od najmoćnijih naučno-istraživačkih timova koji djeluje širom Evrope. To znači da kod kuće imamo i motor i gorivo.
 
Bisnodova pokrivenost evropskog prostora pruža stvarno razumijevanje različitih tržišta i širok spektar lokalnih podataka.
Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu s velikim, srednjim i malim kompanijama, u mogućnosti smo prepoznati i zadovoljiti njihove potrebe. Mi smo stručnjaci za transformiranje problema i potreba, u dobro osmišljena hibridna rješenja, pomoću automatizovane tehnologije i prilagođenog razvoja.
Prije svega, mi smo lideri industrije podataka na području usklađenosti i GDPR propisa.
 

Bisnode ostaje vaš pouzdan partner bilo kada i bilo gdje

Inicijativom Bisnode solidarnost želimo vam pomoći u donošenju pametnih odluka u hitnim slučajevima, a uz pomoć Bisnode SOS-a pomažemo vam da pravovremeno reagirate na bilo kakve promjene kako biste se što bezbolnije mogli nositi s krizom, ublažiti njene efekte i olakšati redovne tokove rada kad dođe trenutak za nove uspjehe.
 
Budite zdravi i pronađite nove poslovne mogućnosti uz našu pomoć.