Novosti

Bisnode AB postaje dio porodice Dun & Bradstreet

13 okt 2020

Ratos AB i Dun & Bradstreet danas su dogovorili preuzimanje kompanije Bisnode AB. Ovime ćemo postati dio vodeće svjetske grupacije za pružanje podataka i analitičkih usluga za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka i naš pouzdan partner već gotovo dvije decenije.

Za više informacija pogledajte saopštenje za medije kompanije Dun & Bradstreet ili saopštenje za medije kompanije Ratos AB.


1. P: Kako će ovo preuzimanje uticati na mene kao klijenta?
O: Za naše se klijente za sada ništa ne mijenja: svi ugovori i dalje su na snazi te se vaša osoba za kontakt u kompaniji Bisnode AB isto tako neće promijeniti.


2. P: Na koji način ostvarujem korist od ovog dogovora?
O: U našem se poslovanju gotovo ništa ne mijenja te će Bisnode AB nastaviti s radom kao i do sada.

Dun & Bradstreet i Bisnode AB vodeće su kompanije na području pružanja poslovnih podataka i analitičkih usluga. Otvaraju nove mogućnosti na područjima pružanja poslovnih podaka i analitičkih usluga te razvoja tehnologija, proizvoda i zaposlenika. Vjerujemo da već sada, kratkoročno i srednjoročno, možemo pružiti nove mogućnosti za ubrzanje rasta poslovanja i smanjenje poslovnih rizika.


3. P: Hoće li moj ugovor s kompanijom Bisnode AB biti na snazi i nakon preuzimanja?
O: Svi ugovori i dalje će biti na snazi.


4. P: Ko će biti moja osoba za kontakt?
O: Vaša osoba za kontakt neće se promijeniti. Vaš dosadašnji kontakt koji pruža podršku za klijente u kompaniji Bisnode AB i dalje će kontaktirati s vama preko istih kanala i u okviru istih postupaka kao i dosad.


5. P: Hoće li se proizvodi i usluge koje primamo od kompanije Bisnode AB promijeniti zbog preuzimanja Dun & Bradstreet?
O: Za sada se u našem poslovanju gotovo ništa ne mijenja te će Bisnode AB nastaviti s radom kao i do sada.


6. P: Šta mogu očekivati nakon zaključenja preuzimanja?
O: Želimo vam pružiti ono najbolje iz oba svijeta kako bismo povećali vašu konkurentnost, a Dun & Bradstreet i Bisnode AB vodeće su grupacije na području poslovnih podataka i analitičkih usluga, koje otvaraju nove mogućnosti u ovim i područjima razvoja tehnologija, proizvoda i zaposlenika.


7. P: Kome se mogu obratiti ako imam dodatnih pitanja?
O: Ako imate dodatnih pitanja, možete se obratiti svojoj osobi za kontakt.


Ukratko o Dun & Bradstreet

Dun & Bradstreet vodeća je svjetska kompanija za pružanje podataka i analitičkih usluga za poslovno odlučivanje koja kompanijama širom svijeta pomaže poboljšati poslovne uspjehe. Data Cloud kompanije Dun & Bradstreet pruža rješenja i uvide koji pomažu klijentima povećati zaradu, smanjiti trošak i rizik te oblikovati svoje poslovanje. Od 1841. godine kompanije svih veličina povjeravaju Dun & Bradstreet-u zadatke upravljanja rizicima i pronalaska novih mogućnosti. Dionicama Dun & Bradstreet javno se trguje na njujorškoj berzi dionica New York Stock Exchange (NYSE:DNB).
  • Kompanija Dun & Bradstreet osnovana je 1841. i ima sjedište u Short Hillsu u New Jerseyju u Sjedinjenim Američkim Državama te poslovnice na 34 dodatne lokacije u cijelom svijetu.
  • Ima više od 4000 zaposlenih u cijelom svijetu.
  • Ima oko 135.000 klijenata u svijetu, uključujući otprilike 90% kompanija s popisa Fortune 500, 80% kompanija s popisa Fortune 1000 i 60 % društava s popisa Global 500.
  • Data Cloud kompanije Dun & Bradstreet sadržava sveobuhvatne podatke o ukupno više od 360 miliona kompanija te se sastoji od otprilike 16.000 izvora, 15 saveza u okviru mreže Worldwide Network te 243 zemlje i područja u cijelom svijetu.
  • Naš Data Cloud sadržava nešto što nijedna druga kompanija nema – broj D-U-N-S®, tj. jedinstveni identifikacijski broj ili „poslovni otisak prsta” koji se dodjeljuje svim kompanijama u njegovom skupu podataka. Broj D-U-N-S preporučuje, a često i zahtijeva, 240 privredna subjekta te trgovačkih i vladinih organizacija.
  • Rješenja kompanije Dun & Bradstreet u pogledu finansija i rizika te prodaje i marketinga zasniva se na uvidima u podatke koji klijentima pomažu pronaći ciljnu grupu, rasti, prikupljati podatke, baviti se javnom nabavkom i biti u skladu s odgovarajućim pravilima, bez obzira na ekonomsko okruženje.
  • Kompanija Dun & Bradstreet 2019. ostvarila je 1,4 milijarde USD prihoda, tj. 502,1 milion USD prilagođene dobiti prije kamata (EBITDA) uz 35,5% marže.